Četverostruka boksačka svjetska prvakinja, kći legendarnog Muhammada Alija, velika je zagovornica zdrave prehrane pa je prošle godine objavila i knjigu ‘Food For Life’ u kojoj donosi više od 100 zdravih recepata, poput piletine pohane u pećnici, južnjačkog povrća, zdravog burgera ili kolača od limuna i jogurta. 'Djeci često pripremam svoj tajni umak u koji dodajem puno pasiranog povrća, tako da i oni jedu zdravo', otkriva bivša sportašica.
Crna riža s kokosovim mlijekom i povrćem
1/2 šalice crne riže
1/2 šalice nezaslađenog kokosova mlijeka
500 g krumpira
1 srednja cikla
1 velika mrkva
3 žlice maslinova ulja
2 žličice mješavine timijana, ružmarina i origana
morska sol
svježe mljeveni papar
Priprema
Rižu dobro isperite pa kuhajte 30-ak minuta u posoljenoj vodi, dok ne postane al dente. Ocijedite i isperite rižu, vratite je u posudu i prelijte kokosovim mlijekom. Kuhajte uz neprekidno miješanje na srednje jakoj vatri oko tri minute, odnosno dok ne upije većinu tekućine. Maknite s vatre i pustite da stoji desetak minuta, nakon toga izmiješajte vilicom. Zagrijte pećnicu na 220 °C. U kalup stavite papir za pečenje i složite nasjeckano povrće koje ste prethodno namastili uljem te posolili i popaprili. S povrćem stavite i češnjeve češnjaka. Pecite dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Zadnje tri minute pečenja pospite povrće mješavinom timijana, ružmarina i origana. Ako ste koristili češnjak, pasirajte ga te s ostalim povrćem umiješajte u rižu. Ukrasite nasjeckanim mladim lukom.