Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

StoryGourmet Chef's Secret Dinner powered by Mastercard

Ovoga vikenda održana je posebna večera u organizaciji magazina StoryGourmet te u suradnji sa Mastercardom. Drugi glavni pokrovitelj bila je Jamnica koja je bila ujedno i službeno piće večeri, uz vrhunska vina, pjenušce i konjak iz Miva galerije vina

  Izvor: Filip Hofer

Mjesto održavanja bilo je Muzej suvremene umjetnosti a vrhunske gastronomske delicije za odabrane uzvanike pripremao je chef Marko Palfi sa svojim timom. Spomenimo da su neki od uzvanika bili Almira Osmanović, Sanja Vejnović, Kristina Krepela, Dean Pelić i Tamara Despot. Njima, i ostalim uzvanicima Marko Palfi pripremio je za amuse bouche dagnje na medvjeđem luku i prepeličja jaja u jednoj posebnoj interpretaciji, što je pratio non vintage šampanjac, koji se proizvodi još davne 1869., Moet Imperial Brut.

Za hladno predjelo posluženo je foie gras preliven želeom od višnje i ukiseljenom goruščicom što je pratila vrhunska poluslatka graševina iz kutjevačkog područja, graševina Galić 2015 berba. Nastavilo se toplim predjelom od jadranskih škampi i cvjetače sa kakao uz što je savršeno odgovaralo bijelo vino Cape Mentelle Sauvignon/Semillion 2017, koja predstavlja pun potencijal  Margaret River-a, poznate vinske regije na zapadnoj obali Australije.

Riblji red se nastavio sa kokotom u šafranu i šparogama uz što je služeno Cloudy Bay Sauvignon blanc 2018, vrlo elegantno vino, s izvrsnim balansom između voćnog okusa i mineralnosti . A mesni meni koji je oduševio sve prisutne bio je govedina sa ciklom u kavi i radičem. Ovaj slijed zaokružio se sa prestižnim crnim vinom duboke arome tamnog bobičastog voća, Cape Mentelle Cab/Mer 2013. Desert je bila prekrasna izvedba meringue, sa jagodama i limetom uz što je serviran slatki Kozlović Muškat momjanski 2018, vino slamnato žute boje, s izraženim mirisom poljskog cvijeća i bazge, te notama meda i zrelih krušaka u ustima. U zadnjem slijedu gosti su zaokružili priču sa čoko – badem kuglicama uz konjak Hennessy V.S.O.P.

Cijela večera, nadovezala se na temu aktualnog postava, u sklopu koje je večera i održana, izložbe Futurizam čija je vrijednost nevjerovatnih 65 milijuna Eura. Uz artistički pristup služenom meniu, cjelovečernji program pratio je i takav artistički pristup glazbi za što se pobrinuo poznati DJ Marijan Radišić, poznatiji kao DJ Felver. Za impozantno uređenje i samog stola pobrinuo se tim Lela Designa sa vlasnicom Mihaelom Mikšić koja je osmislila cjelokupnu scenografiju na samom stolu. Da osjetite dašak ove jedinstvene atmosfere večeranja u kasne noćne sate u muzeju, pogledajte galeriju izabranih fotografija koju vam donosimo.

Fotografije: Filip Hofer

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image