Mnogi od vas svakodnevno se pitaju što bi mogli kuhati, a uglavnom se drže nekoliko jela koja najbolje spravljaju. Meghan Markle, prije nego li je postala vojvotkinja, vodila je vlastiti blog 'The Tig' na kojem je često dijelila svoje jednostavne, ukusne i zdrave recepte jer gaji strast prema kuhanju.
'Iskopali' smo jedan od njezinih omiljenih recepata, a riječ je o tjestenini u umaku od tikvica zbog kojeg nećete požaliti pojesti koji tanjur više. Ovaj recept zahtjeva dugo kuhanje, no nećete požaliti nakon što kušate dobiveno jelo.
Potrebne namirnice:
- jušna žlica maslinovog ulja
- jedan luk
- pet srednje velikih tikvica
- pola šalice vode
- pileća ili povrtna kocka za juhu
- 350 grama tjestenine po izboru
- 1/2 limuna
- šalica naribanog parmezana
- crvena paprika
- sol
- papar
Postupak kuhanja
1. U veći lonac ulijte žlicu maslinova ulja i zagrijte ga. Dodajte nasjeckani luk i dinstajte ga otprilike šest minuta dok ne poprimi zlaćanu boju i omekša. Budite oprezni s jačinom plamena da luk ne bi zagorio.
2. Dodajte tikvice nasjeckane na kockice i ulijte vodu. U to odmah dodajte kocku za juhu te začinite solju i paprom.
3. Smanjite plamen na najmanju jačinu i poklopite lonac. Povremeno promješajte tikvice, te ostavite kuhati otprilike četiri sata. Ovako dugo kuhanje je potrebno kako bi se tikvice u potpunosti razmekšale i pretvorile u kremasti umak kakav je nemoguće dobiti brzim i kratkim kuhanjem.
4. Prije nego li su tikvice gotove, u drugom loncu skuhajte tjesteninu u slanoj, kipućoj vodi. Kada je gotova, dobro ju ocijedite.
5. Tikvice začinite crvenom paprikom, iscijeđenim sokom pola limuna i pola šalice parmezana.
6. Umiješajte tjesteninu u gotov umak od tikvica kako bi se sljubila s njim.
Gotovo jelo servirajte u dubokom tanjuru i pospite preostalim parmezanom i uživajte u toplom obroku po receptu vojvotkinje od Sussexa.
Dobar tek!