Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Isprobajte ukusan recept Meghan Markle

Autor A.S.
Autor A.S.

Vojvotkinja spravlja ovo jelo kao pravi chef

Mnogi od vas svakodnevno se pitaju što bi mogli kuhati, a uglavnom se drže nekoliko jela koja najbolje spravljaju. Meghan Markle, prije nego li je postala vojvotkinja, vodila je vlastiti blog 'The Tig' na kojem je često dijelila svoje jednostavne, ukusne i zdrave recepte jer gaji strast prema kuhanju.

Izvor: Profimedia

'Iskopali' smo jedan od njezinih omiljenih recepata, a riječ je o tjestenini u umaku od tikvica zbog kojeg nećete požaliti pojesti koji tanjur više. Ovaj recept zahtjeva dugo kuhanje, no nećete požaliti nakon što kušate dobiveno jelo.

Potrebne namirnice:

  • jušna žlica maslinovog ulja
  • jedan luk
  • pet srednje velikih tikvica
  • pola šalice vode
  • pileća ili povrtna kocka za juhu
  • 350 grama tjestenine po izboru
  • 1/2 limuna
  • šalica naribanog parmezana
  • crvena paprika
  • sol
  • papar

Postupak kuhanja

1. U veći lonac ulijte žlicu maslinova ulja i zagrijte ga. Dodajte nasjeckani luk i dinstajte ga otprilike šest minuta dok ne poprimi zlaćanu boju i omekša. Budite oprezni s jačinom plamena da luk ne bi zagorio.

2. Dodajte tikvice nasjeckane na kockice i ulijte vodu. U to odmah dodajte kocku za juhu te začinite solju i paprom.

3. Smanjite plamen na najmanju jačinu i poklopite lonac. Povremeno promješajte tikvice, te ostavite kuhati otprilike četiri sata. Ovako dugo kuhanje je potrebno kako bi se tikvice u potpunosti razmekšale i pretvorile u kremasti umak kakav je nemoguće dobiti brzim i kratkim kuhanjem.

4. Prije nego li su tikvice gotove, u drugom loncu skuhajte tjesteninu u slanoj, kipućoj vodi. Kada je gotova, dobro ju ocijedite.

5. Tikvice začinite crvenom paprikom, iscijeđenim sokom pola limuna i pola šalice parmezana.

6. Umiješajte tjesteninu u gotov umak od tikvica kako bi se sljubila s njim.

Izvor: Profimedia

Gotovo jelo servirajte u dubokom tanjuru i pospite preostalim parmezanom i uživajte u toplom obroku po receptu vojvotkinje od Sussexa.

Dobar tek!

Najčitanije

Najnovije

loader