Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što vaše sunčane naočale govore o vama

Autor Ma.D.

Možete li zamisliti svakodnevicu bez savršenih sunčanih naočala?

 Izvor: Story

Sunčane naočale definitivno bi bile pobjednik u izboru najboljih modnih dodataka. Ako nam je zajednička neka od modnih ljubavi, onda je to zasigurno ona prema sunčanim naočalama. I sigurni smo da svatko od vas u svojoj kolekciji ima minimalno dvoje.

Kako ih ne bismo voljeli kada nam upravo one omogućuju da izbjegnemo (kada to želimo) kontakt očima, kao i neugodne poglede stranaca. One nam pomažu da budemo cool čak i nakon neprospavane noći, neplaniranog mamurluka ili da jednostavno, uz njihovu pomoć, podignemo odjevnu kombinaciju. Osim što nam ovaj modni dodatak ponekad može služiti kao paravan od drugih pogleda, sunčane naočale su na neki način uvod u prvi dojam vaše osobnosti. Ako ste vlasnici nekoliko sunčanih naočala, obratite pozornost na to koji oblik, odnosno stil najčešće birate za pokrivanje gotovo trećine lica jer to, bez sumnje, govori nešto o vama.  

 Izvor: Story

Pronalaženje savršenih sunčanih naočala može biti popriličan test i izazov za modni izričaj osobe. Upravo je zato kupnja, odnosno odabir sunčanih naočala dugotrajan proces jer ćemo rijetko kupiti prve koje probamo. Probat ćemo minimalno pet modela prije nego što nađemo savršene koje idealno uokviruju naše lice, ostavljajući dojam koliko smo cool i chic. Bilo da je riječ o kvadratnim okvirima, avijatoricama ili klasičnim okruglim okvirima, sunčane naočale mnogo govore o osobi.

Avijatorice

Riječ je o jednom od najpopularnijih oblika sunčanih naočala. Na tome možemo zahvaliti glumcu Tomu Cruiseu koji je zaslužan za nastanak svjetskog fenomena nošenja avijatorica, a proširio se nakon njegove uloge u filmu “Top Gun”. Riječ je o klasičnom obliku sunčanih naočala i sigurni smo da ste svi u određenom trenutku imali upravo takve. Taj oblik čini vas atraktivnima i cool. Nose ih odvažne osobe.

Okrugli okvir

Oni koji se odluče nositi ovaj oblik okvira zapravo su nekako uvijek ispred svog  vremena. Okrugle sunčane naočale nove su avijatorice kada je riječ o popularnosti. Osobe koje ih nose vrlo su trendi iliti, popularno rečeno, pravi su hipsteri, a takve naočale obično asociraju na stilsku glazbenu ikonu Johna Lennona. Ljudi koji ih nose su hrabri i samouvjereni.  

 Izvor: Story

 Izvor: Story  Izvor: Story Višekutni okviriVišekutni okviri vrlo su atraktivni, a sjajno je što s njima ne možete pogriješiti. Osobe koje nose takav oblik okvira su mirne, hladne i odmjereni. Obično imaju istančan ukus i osjećaj za stil, po prirodi su vrlo opuštene. Iako su ove sunčane naočale bile popularne 50-ih i 60-ih godina, možemo slobodno reći da su bezvremenski modni dodatak.  Izvor: Story  Izvor: Story Ovalni okviriOvaj okvir naočala možda je jedan od najnosivijih. S njima igrate na sigurno, a i riječ je o modelu koji mogu nositi svi, odnosno osobe različitog oblika lica. Vrlo će se jednostavno uklopiti u sve modne stilove. Izvrstan je izbor za trenutak kada ste neodlučni i ne želite eksperimentirati.  Izvor: Story  Izvor: Story Cat EyeOsobe koje nose mačkasti okvir sunčanih naočala vrlo su često odgajane kao princeze i u svojoj obitelji imaju status dive. Iznimno se brinu o svom izgledu. Takav oblik sunčanih naočala obično nose osobe koje  izgledaju sofisticirano, a dok hodaju ulicom šalju poruku: Ne želim razgovarati s vama.  Izvor: Story  Izvor: Story Bez obzira na veličinu, oblik leća ili pak boju okvira, svi imamo najdraže sunčane naočale. Nekima su one filtar/štit od stvarnosti pa se, dok ih nose, osjećaju kao da su u nekoj drugoj dimenziji, odnosno kao da ne pripadaju tom trenutku. Na temelju različitih oblika okvira dali smo vam malu analizu najčešćih definicija osobnosti, ali ako u nju ne vjerujete, najvažnije je da se osjećate sjajno neovisno o obliku koji sunčanih naočala koje ste odabrali. Imati svoj stil i svoj izbor nositi s potpunim samopouzdanjem i ponosno, najbolja je definicija razbijanja dosadne životne rutine.Model: Tea Kramer
Fotografija:  Dražen Kokorić

Magazin

Royals