Kanadski glazbenik hrvatskih korijena, Michael Bublé, oduvijek je bio u kuhinji uz mamu i baku, a s ocem je odmalena išao u ribolov kojim se čak počeo profesionalno baviti sa 14 godina. Sa 17 godina zaposlio se kao brodski kuhar. “Pripremao sam lazanje, pečenke, špagete bolognese. Bio sam i stručnjak za čišćenje ribe”, priznaje Bublé,  koji će u rujnu nastupiti u Zagrebu te imati priliku istražiti ovdašnju gastronomsku scenu.

Omiljeni recept glazbenika hrvatskih korijena
Profimedia 

Pileća krilca s ružmarinom i češnjakom

Desetak pilećih krilaca  
3 grančice ružmarina  
4 češnja češnjaka  
sol, maslinovo ulje

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Sitno nasjeckajte ružmarin i češnjak te sve pomiješajte. Odrežite vrhove krilaca. Namažite krilca maslinovim uljem te mješavinom ružmarina i češnjaka. Obilno posolite. Začinjena krilca stavite u lim obložen papirom ze pečenje. Pecite 30 minuta na sredini pećnice te odlijte nakupljenu tekućinu. Završnih 20 minuta pečenja lim stavite u gornji dio pećnice.