Iako se zobena kaša uglavnom smatra zimskom hranom, mnogi, pa tako i glumica Jennifer Garner, konzumiraju je u bilo koje godišnje doba. “Važno je kuhati ono što volite jesti, i svaki put malo izmijeniti recept. Drugi put u kašu dodajte pola količine mlijeka ili umjesto šećera koristite javorov sirup”, savjetuje holivudska zvijezda koja na društvenim mrežama objavljuje videe kako kuha omiljenu hranu, s hashtagom #PretendCookingShow.

Doručak po receptu Jennifer Garner
Profimedia 

Zobena kaša s jabukama

3 šalice vode  
2 srednje jabuke, nasjeckane na kockice  
1 i 1/2 šalica zobenih pahuljica  
prstohvat soli  
2 jušne žlice smeđeg šećera  
1/2 žličice mljevenog cimeta  
1/2 žličice ekstrakta vanilije  
1/4 šalice nasjeckanih badema  
javorov sirup i mlijeko po ukusu

Priprema

U velikoj posudi na srednje jakoj vatri zakuhajte vodu do vrenja. Dodajte jabuke, zobene pahuljice i sol, kuhajte neprestano miješajući pet minuta. Maknite s vatre, umiješajte smeđi šećer, cimet i vaniliju. Poklopite i tako ostavite oko dvije minute. Svaku porciju pospite sjeckanim bademima. Poslužite po želji s javorovim sirupom i/ili mlijekom po izboru (kravljim, bademovim, zobenim...)