Iako se zobena kaša uglavnom smatra zimskom hranom, mnogi, pa tako i glumica Jennifer Garner, konzumiraju je u bilo koje godišnje doba. “Važno je kuhati ono što volite jesti, i svaki put malo izmijeniti recept. Drugi put u kašu dodajte pola količine mlijeka ili umjesto šećera koristite javorov sirup”, savjetuje holivudska zvijezda koja na društvenim mrežama objavljuje videe kako kuha omiljenu hranu, s hashtagom #PretendCookingShow.
Zobena kaša s jabukama
3 šalice vode
2 srednje jabuke, nasjeckane na kockice
1 i 1/2 šalica zobenih pahuljica
prstohvat soli
2 jušne žlice smeđeg šećera
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1/4 šalice nasjeckanih badema
javorov sirup i mlijeko po ukusu
Priprema
U velikoj posudi na srednje jakoj vatri zakuhajte vodu do vrenja. Dodajte jabuke, zobene pahuljice i sol, kuhajte neprestano miješajući pet minuta. Maknite s vatre, umiješajte smeđi šećer, cimet i vaniliju. Poklopite i tako ostavite oko dvije minute. Svaku porciju pospite sjeckanim bademima. Poslužite po želji s javorovim sirupom i/ili mlijekom po izboru (kravljim, bademovim, zobenim...)