Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Kako je bilo na 9. Sensa danu?

Park Maksimir ove je nedjelje, već 9. godinu zaredom u organizaciji magazina Sensa ponovno postao "livada iz sna"

Širom parka održan je potpuno besplatan, bogat i raznolik program pod vodstvom stručnjaka, uglavnom suradnika časopisa Sensa. Vježbe joge, tai chi, kyudo streličarstvo, plesna radionica, pilates za oblikovanje cijeloga tijela, animal flow bile su fizički možda najzahtjevnije radionice, ali i bez obzira na maksimirskih 30 stupnjeva u hladu, iznimno posjećene. Opet smo se uvjerili da nema ljepše "dvorane" za vježbanje od sjene drveća i travnate podloge, a upoznali smo neke nove načine tjelovježbe ili unaprijedili stare.

Na ovom se Sensa danu možda malo više govorilo o emocijama od prijašnjih. Temu je otvorila Sonja Runkas predavanjem 'Kako se nositi s emocijama', nastavila je Mirjana Petković lijepom radionicom o oprostu, a u velikom stilu (uz pjesmu i pljesak) završila Sanja Plavljanić-Širola radionicom 'Nadvladajte strahove koji koče napredak'. Za mlade mame i one koje se to spremaju postati bile su popularne i teme holističkog majčinstva i meditacije i tehnike disanja za spajanje s ulogom majke na dubljoj razini. I oni koji su željeli život i misli malo dovesti u red, došli su na svoje - naučili su redizajnirati život sa stručnjacima iz tvrtke Prokotop, riješiti se nepotrebnih stvari, obaveza i ljudi uz profesionalnu organizatoricu Tamaru Kajari te uklopili mindfulness u svakodnevicu s Dubravkom Fazlić. Čitanje je vještina koju magazin Sensa intenzivno promovira stoga je i ove godine predstavljena nova knjiga Zdravka Posavca pod nazivom 'Knjiga iscjeljenja'. Nije prošlo ni bez priprema za ljeto pa su posjetiteljice s velikom pozornošću slušale ajurvedske savjete protiv zadržavanje vode i celulita te zapisivale recept na radionici izrade prirodne kozmetike koju je vodila Mirela Ilenić iz Skinfinityja. Opet je bilo mirisno i veselo na radionici izrade aromaterapijskih pripravaka Mary Novosel koji služe kao prirodni antibiotici - odlična prva pomoć za ljeto. Sensa dan ne bi bio to što jest bez radionice pripremanja zdrave hrane pa nam je Maja Brekalo otkrila super recepte za cjelovit i zdrav doručak powered by AdeZ , a pravi šećer na kraju Sensa dana uvijek je i najposjećenija radionica - gong kupka. I ove nas je godine Svetlana Vukić sa svojim suradnicama povela na put zvuka i vibracije koji vodi ravno u srce. Osim radionica posjetitelji su mogli isprobati brojne zanimljive proizvode partnera Sensa dana, a to su AdeZ, Himalaya, Meggle, Bio&Bio, Rio Mare, Avon, Skinfinity, Oriflame, PIP dar pčela i prirode, Franck, Merkur Osiguranje, Jana vitamin refresh, Mali plac i Kokolach te Next bike sustav javnih bicikala.

Magazin Sensa i ove je godine podržao Hrvatsku udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) pa je od prodaje ranijih izdanja Sense Udruga prikupljala sredstva za svoj rad, ali i predstavila svoje aktivnosti.

Najčitanije

Najnovije

loader