Kulinarska TV zvijezda oduševljava ukusnim receptima, a obilje novih nudi u svojoj najnovijoj, 95. knjizi recepata ‘Martha’s Stewart’s Cookie Perfection’ u kojoj donosi više od 100 recepata za ukusne kekse - od moderniziranih klasika do potpuno novih i ludih slatkih kreacija. Cijeli je život, priznaje, u potrazi za savršenim keksom. “Omiljeni su mi takozvani kitchen-sink keksi. Ako ih ispečete dovoljno velike, mogu vam potrajati cijeli dan”, govori Martha.
Kolač od bundeve
ZA KOLAČ:
1/2 šalice rastopljenog maslaca
2 i 1/2 šalice oštrog brašna
2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 žličica začina za pitu od bundeve (napravite mješavinu za više puta od 1 i 1/2 žličice cimeta, 2/3 žličice đumbira u prahu, 1/2 žličice muškatnog oraščića, 1/8 žličice klinčića i 1/8 žličice pimenta)
2 velika jaja
1 i 1/2 šalica šećera
400 g pirea od bundeve
ZA FROSTING:
1/2 šalice, odnosno 125 g omekšanog maslaca
200 g krem sira
1/4 šalice meda
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Maslacem namastite četvrtasti lim. U srednjoj zdjeli izmiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i začine. U velikoj zdjeli izmiksajte jaja, maslac i pire od bundeve dok se dobro ne poveže. Dodajte suhe sastojke i lagano miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tijesto izlijte u lim. Pecite dok čačkalica ne iziđe čista, otprilike 45 do 50 minuta. Ohladite kolač oko 10 minuta, izvadite iz lima i pustite da se potpuno ohladi na rešetki. Za frosting izmiksajte maslac, krem sir i med dok ne dobijete jednoličnu, glatku smjesu kojom potom premažite potpuno ohlađen kolač.