Glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica sa suprugom Borisom te djecom Donatom i Gitom veseli se skorašnjem blagdanu. Uskrs ne bi bio potpun bez tradicionalnog doručka s domaćom skutom i obojenim jajima te pečene janjetine za ručak čiji je recept podijelila s nama.
Sastojci:
1,5 do 2 kg janjeće plećke
sol i svježe drobljeni papar
4 žlice maslinova ulja
po 1 do 2 grančice majčine dušice i ružmarina
5 do 6 češnjeva ili cijela glavica češnjaka
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 170 ˚C. Meso operite, dobro posušite pa natrljajte solju i paprom. U posudu za pečenje ulijte ulje i stavite meso.
2. Dodajte začinsko bilje i cijele češnjeve češnjaka ili cijelu neoljuštenu glavicu češnjaka prerezanu popola.
3. Posudu prekrijte folijom ili poklopite pa stavite u pećnicu.
4. Pecite 3,5 do 4 sata, odnosno dok meso potpuno ne omekša.
5. Kao prilog možete pripremiti krumpir i povrće koje volite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.