Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Domaći redatelj Ognjen Sviličić preporučuje filmove koje morate pogledati

Obavezna filmska lektira

Izvor: Dražen Kokorić

Omiljeni domaći redatelj i scenarist Ognjen Sviličić krajem siječnja oduševio je domaću publiku i kritiku svojim novim igranim filmom ‘Glas’. Pričom o tinejdžeru koji odbija nametnutu vjeru i pravila pokazuje kako se ispod idilične slike krije pasivna agresija koja ne dopušta pojedincu da bude drukčiji. Sviličić nam je otkrio da rado prati radove svojih kolega te je čitateljima Storyja preporučio tri filma koji su ga oduševili u posljednje vrijeme i koji su obilježili dodjelu Oscara, ali i drugih filmskih nagrada početkom godine.

‘Honeyland’ “Nominiran je za Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma i najboljeg dokumentarca. Jednostavna priča iz nama bliske zemlje o ženi koja u udaljenom selu uzgaja pčele. Montažer ovog filma Atanas Georgijev montirao je moj prethodni film ‘Takva su pravila’.”

Izvor: Profimedia

‘Parazit’ “Film je u mnogočemu savršen, jedan od rijetkih oko kojih se svi slažu da je izvrstan. Dobro je pogledati i filmove koji ne stižu iz Hollywooda jer donose svježinu. ‘Parazit’ neće razočarati gledatelje.”

Izvor: Profimedia

‘THE Irishman’ “Film starog majstora Scorsesea. Sporog, ali ugodnog ritma, bogat u detaljima, s izvrsnim ulogama Joea Pescija, Roberta De Nira i Ala Pacina. Pa tko bi propustio ovakve glumačke legende na jednome mjestu! Film traje tri i pol sata i svaka je minuta dobra.”

Izvor: Profimedia
loader