Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

SENSA HOROSKOP Jeste li spremni za novi pogled na svijet?

Autor Patricia Lucija Tomasović
Autor Patricia Lucija Tomasović

Današnji mlađak u Blizancima donosi mnogo toga novoga, ali i pomaže da se riješite repova koji se vuku iz prošlosti. Udahnite punim plućima svježu inspiraciju za važne promjene

Izvor: Profimedia

Savršeno vrijeme za edukaciju
Svibanjski mlađak, na 2. stupnju Blizanaca, donosi prijeko potreban dašak svježeg zraka: nove ideje, nove perspektive, nove stavove. Kako se nalazi u jednom od najdruštvenijih znakova, ovaj mlađak čini vas željnima povezivanja s novim ljudima ili pak potiče da uživate u društvu onih koje poznajete, ali na nove načine.

Ovo je i savršeno vrijeme za početak neke edukacije, to više što je u Blizancima i njihov vladar Merkur, naglašavajući moć riječi. Budući da um sad radi munjevito i pršti idejama, njihovo pretakanje u riječi pomaže da ih se usidri u stvarnost.

Štoviše, što god da sad želite, zapisivanje ili glasno izgovaranje može biti moćan način davanja energije tim namjerama. Ipak, kako je Venera (također u Blizancima) retrogradna, možda samo mislite da znate što želite – i to je podložno promjenama kako ponovno evaluirate svoje želje.

Čujemo samo ono što želimo
Za ovog su mlađaka Merkur i Venera u egzaktnoj konjunkciji, što donosi uvide vezane uz ljubav, ljepotu, zadovoljstvo, veze, samopouzdanje, vrednovanje sebe, novac, imovinu i bilo što drugo što vrednujete u životu. Tim stvarima treba pristupiti zaigrano i znatiželjno, a ne previše kritično i analitički.

U Blizancima je i sjeverni Mjesečev čvor, pa se od vas sada traži da rastete prolazeći kroz nove situacije s fleksibilnošću, prilagodljivošću i otvorena uma. No nemojte zanemariti veliku opasnost od lošeg razumijevanja i zavaravanja, koje nije nužno namjerno jer sad ste skloni iz poruka iščitavati ono što želite čuti.

Kvadrat Neptuna s Merkurom i Venerom upozorava da vam idealističke i romantične predodžbe mogu zamagliti uvid u to što doista mislite i osjećate o svojoj vezi. Srećom, Mjesec je u trigonu sa Saturnom u Vodenjaku, što vam daje pristup vašem unutarnjem detektoru istine, a prepreke, odgađanja, suočavanja s istinom mogu vas spriječiti da se zaletite u nešto te vas podsjećaju da idete korak po korak.

Pripazite na grlo, vrat i ramena
Mlađak u Blizancima obično je pravo vrijeme za ideje i važne planove: sad možete doći do mnogih uzbudljivih ideja te raditi na kratkoročnim planovima kako biste na temelju njih nešto učinili jer Blizanci su znak koji voli biti zaposlen.

Važno mu je i druženje s drugima, i upravo vam to sad može pomoći da korisno upotrijebite dodatnu mentalnu energiju. Zato biste mogli biti više uključeni u svoje zajednice, susjedstvo ili druženje s mladim ljudima.

No čuvajte se sklonosti Blizanaca da nastavljaju ići dalje i dalje, što može prouzročiti stres, stoga trebate paziti da se ne opteretite previše, i to ne samo tjelesno nego i mentalno. Kad je o tijelu riječ, osobito se posvetite gornjem dijelu torza uključujući grlo, vrat i ramena. Pripazite i na fluktuiranje energije kako se inspiracija bori s letargijom.

Budite hrabriji i spontaniji
Ovo je i dobro vrijeme da u ravnotežu dovedete svoj um i svoje srce, da budete spontani kada dobijete inspiraciju za promjene. Razmislite i o tome što dosad niste mogli izraziti, što ste željeli i što želite izraziti. Radite sa zrakom i svojim dahom: udahnite otvarajući pluća inspiraciji te izdahnite novu ekspresiju sebe. Možete također udahnuti hrabrost i moć, a izdahnuti bilo kakvu sumnju, sram ili inhibiciju vezanu uz vlastito kreativno izražavanje.

Svakom se znaku sad otvaraju nove životne prilike, ali uz njih dolazi i trag konfuzije vezane uz prošlost. Mlađak u Blizancima pomoći će vam raščistiti tu konfuziju.

Ovan
Počinjete viđati mnogo prilika za budućnost, što vam u život može donijeti nove ljude, od kojih će vam neki postati prijatelji. Međutim, i dalje osjećate frustracije ili teret nekih stvari iz prošlosti. Nađite način da ih otpustite kako biste mogli prihvatiti nove ljude i mogućnosti.

Bik
U karijeri vam se otvaraju mnoga vrata i to vam može pomoći da više zarađujete ili bolje koristite svoje talente. Ali, moglo bi vam biti nejasno što to znači za vašu budućnost i za to s kim se povezujete. Dopustite da se vaša vizija budućnosti i vaših prijatelja promijeni kako biste se mogli osjećati stabilnije kad je riječ o smjeru u kojem ide vaš život.

Blizanci
Ovaj je mladi Mjesec pravo vrijeme da počnete pisati novo poglavlje svoje priče, da nanovo osmislite sebe – ovo je vrijeme za vaše otvaranje novim pustolovinama, putovanjima i učenju. Međutim, i dalje biste mogli osjećati zbunjenost kako da se to "novo ja" pretvori u dobru karijeru. U vrijeme mlađaka tu konfuziju možete sasjeći u korijenu te razriješiti razlike između svog istinskog karaktera i uloge koju ste dosad igrali. Najbolje su karijere one koje su ispunjene interesom i uzbuđenjem, a ne odgovornošću.

Rak
Uvelike se mijenjate, počinjete željeti različite stvari, pogotovo kad su posrijedi veze i novac. Ali, još postoje neke nejasnoće vezane uz te promjene i želje. Morate prilagoditi neka svoja uvjerenja kako biste mogli krenuti dalje. Potrebno je i nešto više novih stvari da biste mogli potpunije izaći iz prošlih, starih ili ustajalih situacija.

Lav
Počinju vam se otvarati vrata u odnosima – gdje možete vidjeti drukčiju i bolju budućnost. Ali prije no što se to može dogoditi, možda ćete morati razriješiti neke duboke podsvjesne strahove i nesigurnosti vezane uz partnerstva. Možda će biti potrebne i neke prilagodbe kad su posrijedi odnosi i novac kako biste se mogli osjećati povezanije s ljudima. U vrijeme ovog mlađaka mogli biste poželjeti uspostaviti vezu s novim ljudima: budite svjesni da oni za koje se čini da vam mogu najviše ponuditi kad je riječ o novcu, statusu ili uspjehu nisu uvijek najbolji i za to da vam postanu prijatelji.

Djevica
Stvari vam se počinju otvarati na području posla i karijere. Mnogo je novih prilika za posao koje vam mogu poboljšati život i dati dobru reputaciju. Popravlja vam se i zdravlje. No još bi se mogle vući neke nejasnoće oko veza – tko vam može pomoći da uspijete, a tko ne. Odvojite nešto vremena da prevladate poglavlja starih veza i ustanovite što doista osjećate za neke ljude kako biste mogli nastaviti dalje.

Vaga
U vama se počinju buditi nove strasti. Mogli biste osjećati kako postoji mnogo prilika da budete sretni, ostvarite romantičnu vezu, igrate se s djecom ili započnete posao. Međutim, postoji ponešto konfuzije kad je riječ o vašem poslu, dnevnoj rutini ili zdravlju. Promijenite neke svoje svakodnevne navike kako biste dosljednije mogli raditi ono što volite.

Škorpion
Za ovog mlađaka nijedna tema nije tabu sve dok razgovarate s nekim koga volite i kome vjerujete. Mogli biste voditi mnogo razgovora o tome što u budućnosti želite u svom domu ili obitelji, i oni bi mogli uključivati novac i bliske ljude. Moguće su nejasnoće vezane uz to što vas čini sretnima, vlastiti posao ili djecu. Kad razumijete što vas može razvedriti, vaši planovi mogu postati uzbudljiviji i lakše ostvarivi.

Strijelac
Mlađak bi vam mogao donijeti mnogo produktivnih razgovora o vašim ciljevima i snovima. Moguća su i nova partnerstva. Ipak, mogla bi ostati otvorena neka važna pitanja o vašim emocijama, uključujući što osjećate za ljude s kojima ste na bilo koji način povezani te za mjesto na kojem živite. Moglo bi manjkati i nešto stabilnosti. Kako biste mogli nastaviti graditi bolje odnose, radite na razrješenju svojih emocija i situacije u kući. Ljudi mogu biti puni iznenađenja, čak i kad mislite da nekoga dobro poznajete – tijekom ovog mlađaka budite spremni vidjeti drugu stranu neke osobe iz svoga kruga.

Jarac
Počinjete razumijevati više o tome što vam je potrebno s obzirom na stabilan posao na kojem možete pokazati sve svoje talente. Ovaj vam mlađak pomaže naći nove načine miješanja posla i užitka: što vam je na poslu zabavnije, to je veća vjerojatnost da ćete biti produktivniji. Također vam postaje jasno kako možete poboljšati svoje zdravlje. Ali potrebno je više razgovora o tome što je to zapravo za vas bolji posao ili dnevna rutina. Možda ćete pritom morati usvojiti drukčiji način razmišljanja ili komuniciranja.

Vodenjak
Postaje vam jasno što vam je potrebno u životu da biste bili sretniji i više se zabavljali. To može uključiti rad na nekom projektu, romantičnu vezu, provođenje vremena s djecom... – ideja je mnogo, a ovaj vas mlađak potiče na eksperimentiranje. Mogla bi se otvoriti pitanja kako zarađivati radeći ono u čemu uživate te kako se s više sigurnosti upustiti u takvo što – najprije riješite to kako biste mogli nastaviti dalje.

Ribe
Ovo je vrijeme kad možete nadvladati mnoge situacije iz prošlosti u svojoj obitelji i domu. Isto tako, učite koje su vaše emocionalne potrebe kako biste se u životu osjećali uzemljenije. No, i dalje je moguće ponešto konfuzije o vlastitom identitetu, koji se, kako se čini, drastično mijenja. Budite jasni tko ste ili što želite biti – sad imate priliku za uvid iz perspektive nepristrana promatrača.

%MCEPASTEBIN%

Tagovi