Svake se godine 28. svibnja obilježava Međunarodni dan hamburgera u čast ovom popularnom
sendviču. Porijeklo neodoljive delicije koju svi obožavamo nije potpuno poznato. Prema nekim
teorijama, nastao je u njemačkom Hamburgu po kojem je dobio i ime, dok je po nekim pričama
začetnik hamburgera stanoviti Louis Lassen, koji je u Americi davne 1900. godine svojim gostima, s
ciljem da im pripremi nešto brzo i fino, posluživao domaće juneće meso s u vrućem mekom pecivu.

Sretan međunarodni dan hamburgera
promo 

Dok su nekad hamburgere uglavnom jeli radnici industrijskih tvornica, danas je postao prava
gurmanska poslastica i omiljeni zalogaj za sve ljubitelje dobre hrane. Prepoznatljiv je diljem svijeta, a
pronalazimo ga u bezbrojnim varijantama s maštovitim začinima i sastojcima.
Bez obzira pripadate li onima koji hamburger ne mogu zamisliti bez tri vrste zelene salate i još malo
povrća ili u njemu uživate samo uz dodatak kukuruza, sigurno je da je osnovica svakog dobrog
burgera savršen komad mesa i umak koji će spojiti sve okuse.

Zato su PIK Vrbovec i Zvijezda odlučili obilježiti Međunarodni dan hamburgera te vam u suradnji s
Darkom Kontinom donose omiljeni recept za hamburger ovog gastro-znalca.
Baza mu je PIK Vrbovec Američki burger, sočna pljeskavica od 100% junećeg mesa s kombinacijom
začina koju je s ostalim sastojcima povezao Zvijezda Burger umak s kiselim krastavcima izrađenim na
bazi Zvijezda majoneze, čija se receptura nije mijenjala već 60 godina.