Uz ljubav prema modi, domaća blogerica Dorin Zelenika, posljednjih je mjeseci pokazala i onu prema kuhanju. Naime, supruga domaćeg nogometaša Olivera Zelenike, sitno odbrojava do rođenja prvog djeteta, a mjesece u iščekivanju iskoristila je za iskušavanje novih recepata. Nakon onog za zdravi avokado, sada je s pratiteljima podijelila i slatki recept za tortu od breskvi.

Sastojci

• biskvit:
- 2 jaja
- 8 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- korica limuna - 5 žlica ulja
- 7 žlica mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 8 žlica brašna
- 1 kompot od breskvi ili svježe breskve
• krema:
- 400 g ABC sira
- 1 kiselo vrhnje ili mileram
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 vanilin šećer ili srž vanilije
- 1 bourbon vanilin šećer
- 1 žlica brašna .

Priprema

• mixati jaja, šećere i koricu limuna, potom dodavati prosijano brašno i prašak za pecivo i zatim mlijeko i ulje. Izliti u željenu posudu za pečenje biskvita i “pobacati” breskve narezane na kockice. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ili 190 (ovisno o pećnici) dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
• Za kremu mixati sve sastojke, preliti po biskvitu kad je gotov i vratiti u pećnicu još 5-7 min na 170 stupnjeva.
• Ohladiti i ukrasiti po želji.

Ukusan, osvježavajuć i brz ljetni desert.