Pod hashtagom #glumicapakuha glumica zagrebačkog kazališta Kerempuh Anita Matić Delić na svom profilu na Instagramu oduševljava pratitelje fotografijama slasnih jela. Da bi izazov bio još veći, sva su jela veganska i napravljena prema načelima makrobiotike jer Anita zagovara upravo takav način prehrane, a svoje kazališne kolege i prijatelje često oduševljava večerama za pamćenje. Za novi broj StoryGourmeta pripremila je ukusan meni - vegansku verziju toskanske juhe, ljetnu makroplatu te ukusan i osvježavajuć desert od indijskih oraščića uz koji, osim jagoda, odlično odgovara i bilo koje drugo bobičasto voće.

Kremasti užitak od limuna po receptu domaće glumice
Dražen Kokorić 

Sastojci

200 g indijskih oraščića koji su 2 sata bili namočeni u vodi
1 i ½ dl bademova (ili sojina) vrhnja za kuhanje
120 ml agavina sirupa
ribana korica 2 limuna
sok ½ limuna
2 žličice bourbon vanilije sa smeđim šećerom

Priprema

1. Sve sastojke stavite u blender te izmiksajte u gustu i glatku kremu pa stavite u hladnjak barem sat vremena prije posluživanja.
2. Poslužite uz drobljene pistacije i svježe jagode ili drugo voće koje volite.