Pod hashtagom #glumicapakuha glumica zagrebačkog kazališta Kerempuh Anita Matić Delić na svom profilu na Instagramu oduševljava pratitelje fotografijama slasnih jela. Da bi izazov bio još veći, sva su jela veganska i napravljena prema načelima makrobiotike jer Anita zagovara upravo takav način prehrane, a svoje kazališne kolege i prijatelje često oduševljava večerama za pamćenje. Za novi broj StoryGourmeta pripremila je ukusan meni - vegansku verziju toskanske juhe, ljetnu makroplatu te ukusan i osvježavajuć desert od indijskih oraščića uz koji, osim jagoda, odlično odgovara i bilo koje drugo bobičasto voće.
Sastojci
200 g indijskih oraščića koji su 2 sata bili namočeni u vodi
1 i ½ dl bademova (ili sojina) vrhnja za kuhanje
120 ml agavina sirupa
ribana korica 2 limuna
sok ½ limuna
2 žličice bourbon vanilije sa smeđim šećerom
Priprema
1. Sve sastojke stavite u blender te izmiksajte u gustu i glatku kremu pa stavite u hladnjak barem sat vremena prije posluživanja.
2. Poslužite uz drobljene pistacije i svježe jagode ili drugo voće koje volite.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju