Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Kako održati zdravlje uz sjedilački način života bez da morate na trening

Autor E.N.
Autor E.N.

Nekoliko pravila koja će vam poboljšati život

Izvor: Screenshot

Kako možemo minimalizirati štetni utjecaj sjedilačkog života, ako nemamo vremena za fitness?

Jednostavne jutarnje vježbe pozitivno utječu na situaciju – što bi tek mogli reći o ozbiljnom treningu. No, ako nemate vremena za trening, koristite druga rješenja, na primjer, zamijenite stolicu fitballom. Tijekom radnog dana zagrijavajte se i izvodite lagane vježbe: ustanite i hodajte, radite nekoliko čučnjeva kad nađete pet slobodnih minuta. I napravite takve pauze što je češće moguće: ako je moguće svaka dva sata, piše Elle.
Spustite se stepenicama umjesto liftom. Ako uvjeti to dopuštaju, idite na posao biciklom.

Usredotočite se na aktivni sport, jogu i istezanje. Trčanje, lagani jogging ujutro pružit će vam naboj dobrog raspoloženja za cijeli dan – ne budite lijeni. Ako niste ljubitelj aktivnih teških fitness rutina i utega u teretani, obratite pažnju na vježbe s TRX petljama i istezanje.

Kako upravljati mišićima u vratu i leđima?

Pratite na svoje držanje cijeli dan. Redovito idite na masažu: odvojite malo vremena, jer to je vaše zdravlje.
Zapamtite ovu riječ – opuštanje! Tijekom rada malo smo nervozni, a to izaziva blokade i stagnaciju u vratnoj kralježnici. Čak i ako vam se nakon posla učini da ste jako umorni, istezanje će vas definitivno vratiti u život. Normalizira cirkulaciju krvi u tijelu (uključujući i cervikalnu i lumbalnu regiju). Obratite posebnu pažnju na istezanje leđa – ovo je korisna navika za ljude koji imaju skoliozu ili probleme s bolovima u leđima.

loader