Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zelena inspiracija: Sve što treba ljubiteljicama vrtova i kućnih biljnih oa

Autor E.N.

Najbolje s Instagrama

 Izvor: Screenshot

Jedna od sretnih nuspojava našeg donedavnog boravka doma u povećanim količinama veća je pozornost koju pridajemo svom kućnom životu te su se mnoge od nas koje s lisnatim ljubimcima nisu inače imale sreće preobratile u posvećene fitofilke. Bilo da želimo ukrasiti svoje utočište komadićem njegovane prirode, aranžirati cvijeće na zanimljive načine ili imamo sreću da baratamo komadićem zemlje koju možemo transformirati u mali povrtnjak, teško se upustiti u zelenu avanturu bez malo vodstva, piše Elle. Srećom, tu je Instagram na kojemu živi impresivna količina spretnijih i iskusnijih vrtlarica od nas, a mi smo pronašle ponajbolje iz ponude za sve nas kojima je ovih dana pozelenio prst.

@HousePlantJournal

Darryl Cheng autor je vodiča za biljkoljupce posvećenog upravo kućnom zelenilu pa iako vas njegova kolekcija može malo baciti u bed, vrijedi ga pratiti za korisne savjete, zanimljive biljke koje možete i same udomiti, riječi podrške i utjehe kad nam stvari ne idu od ruke, a i jednostavno lijepe fotografije kućnog zelenila.

Next level botanički styling i biljne instalacije Charlesa Loha za ljubiteljice zelenog stilskog minimalizma.

Još jedan profil koji sabire ponajbolje iz insta-ponude kućnih džungli za inspiraciju kako transformirati vlastiti dom u zelenu oazu…

Od biljne njege, preko aranžmana do recepata koji vam na stol donose plodove vaše kućne zemljice…

Za malo ozbiljnije vrtlarske namjere i malo više zemlje na raspolaganju, Big City Gardener donosi savjete kako učiniti svijet malo zelenijim, a tanjur malo šarenijim.

 Ako ste manje za guranje ručica u zemlju, a više za preslagivanje cvijeća, ovaj profil pronalazi inspiraciju za elaborirane aranžmane u filmu, modi i umjetnosti općenito. Bez obzira na to osjećate li se toliko kreativno, sami pogled na ove aranžmane malo uljepšava dan.

@HumansWhoGrowFood

Ovaj profil okuplja ljude diljem svijeta koji se bave uzgojem biljaka te ih poziva da pričaju svoje priče, kao prekrasni putopis koji nas podsjeća na to koliko je Zemlja i zemlja raznolika, a koliko povezana…

@HousePlantClub

Stranica koja okuplja niz instagramerskih fitofila na kojoj možete podijeliti i vlastite zelene pobjede te pronaći bezbroj srodnih duša, barem što se ljubavi prema kućnom bilju tiče.

@ClaireRatinon

Iako se na prvu može činiti da je Claire izvan naše lige, njezin Gram osim predivnih fotografija kao takvih donosi niz zanimljivih savjeta i povremenih Insta chatova na kojima Claire odgovara na pitanja i nedoumice svojih vjernih followera, a netom je izišla i njezina prva knjiga naslovljena How To Grow Your Dinner, Without Leaving Your House. Iako je osmišljena kad nitko nije mogao predvidjeti koliko ćemo vremena provoditi kod kuće ove godine, njezin je tajming možda bolji nego ikada.

@KateGouldGardens

Nagrađivana dizajnerica Kate Gould dijeli svoju ljubav prema vrtovima zajedno sa sitnim trikovima zanata donosi informacije o raznim biljkama kao i ideje za uređenje vrta.

@ArthurParkinson

Upoznajte Arthura, koji je strastveni vrtlar, ljubitelj koka, pčela, flamingosa i fantastičnih slamnatih šešira. Što još možete poželjeti?

@YouGrowGirl

Gayla Trail dosad je objavila čak pet knjiga o organskom uzgoju, a njezin je Instagram kao šetnja prirodom kad nam prava šetnja prirodom nije dostupna…

Magazin

Royals