Jedan od najpoznatijih kuhara na svijetu, stalni član žirija u showu 'Masterchef', 53-godišnji Gordon Ramsay podijelio je na svom Instagramu trikove koje koristi kako bi savršeno skuhao tjesteninu i napravio iz nje vrhunsko jelo. Rekao je kako je vrlo lako premalo i previše skuhati tjesteninu, idealno jeftino jelo koje uvijek morate imati u kuhinji, a kako vam se to ne bi dogodilo, vrijedi poslušati njegove zlatne savjete.
Započeo je ulijevanjem vode u veliki lonac kako bi 'osigurao da tjestenina ima dovoljno mjesta da se ravnomjerno skuha', a nakon toga je u vodu ubacio prstohvat soli i dosta ulja kako se tjestenina ne bi zaljepila. Dodao je kako morate pričekati da voda zavrije jer kao takva bolje miješa i raspoređuje tjesteninu u loncu kako se ne bi ljepila. .
Ako pripremate tjesteninu dužeg obilka, Gordon savjetuje da jedan kraj stavite u lonac i pričekate da omekša, a nakon toga potopite i drugi kraj kako bi se skuhao.
Uključite tajmer i namjestite ga na vrijeme koje piše na ambalaži tjestenine, a s jednim komadićem kojeg ćete izvaditi provjerite je li dobro skuhana, ali pod prstima. Nakon toga ocijedite tjesteninu, posolite, dodajte žlicu maslinovog ulja, sve promiješajte i prelijte umakom. Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.