Jedan od najpoznatijih kuhara na svijetu, stalni član žirija u showu 'Masterchef', 53-godišnji Gordon Ramsay podijelio je na svom Instagramu trikove koje koristi kako bi savršeno skuhao tjesteninu i napravio iz nje vrhunsko jelo. Rekao je kako je vrlo lako premalo i previše skuhati tjesteninu, idealno jeftino jelo koje uvijek morate imati u kuhinji, a kako vam se to ne bi dogodilo, vrijedi poslušati njegove zlatne savjete.

Započeo je ulijevanjem vode u veliki lonac kako bi 'osigurao da tjestenina ima dovoljno mjesta da se ravnomjerno skuha', a nakon toga je u vodu ubacio prstohvat soli i dosta ulja kako se tjestenina ne bi zaljepila. Dodao je kako morate pričekati da voda zavrije jer kao takva bolje miješa i raspoređuje tjesteninu u loncu kako se ne bi ljepila. .

Ako pripremate tjesteninu dužeg obilka, Gordon savjetuje da jedan kraj stavite u lonac i pričekate da omekša, a nakon toga potopite i drugi kraj kako bi se skuhao.

Uključite tajmer i namjestite ga na vrijeme koje piše na ambalaži tjestenine, a s jednim komadićem kojeg ćete izvaditi provjerite je li dobro skuhana, ali pod prstima. Nakon toga ocijedite tjesteninu, posolite, dodajte žlicu maslinovog ulja, sve promiješajte i prelijte umakom. Dobar tek!