Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

David Skoko: 'Sin Anton je prvi kuharski nožić dobio u petoj godini'

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Za Story.hr

Izvor: Instagram

Jedan od najpoznatijih domaćih chefova, 44-godišnji David Skoko, široj je javnosti postao poznatiji nakon što se pojavio u nekoliko raznih kulinarskih emisija, od MasterChefa do showa 'Kuhan i pečen', a tom prilikom publika se mogla uvjeriti koliko je strastven u svom poslu, ali i koliko je strpljiv i smiren. Svoju ljubav prema kuhanju ovaj Puljanin je prenio i na svog 12-godišnjeg sina Antona kojeg je dobio u braku sa suprugom Anom, s kojom je sretno oženjen više od 20 godina. Samo za Story.hr David je otkrio zašto obožava kuhati zajedno sa sinom, koja su Antonova najdraža jela, ali i što supruga i osmogodišnja sestrica Franka misle o Antonovim kulinarskim vještinama. 

Povezane vijesti

Izvor: Instagram

Povezane vijesti

S koliko godina ste primijetili da Anton gaji ljubav prema kuhanju? Kako ste tu ljubav nakon toga poticali?

Antonu se zapravo po rođenju desilo da odrasta u kuhinji, nije baš imao izbora. Od kada je bio beba none su ga čuvale. To su one dvije iste none koje kuhaju najljepše na svijetu, uz njih smo i ja i svi mi Batelinci odrastali. Uz njihovu kuhinju nije teško stvoriti istančano nepce. Tako ga je i on izgradio vrlo rano. Prvi kuharski nožić je dobio u petoj godini i od tada može kuhati s nama i to kad god poželi.

Prvi kuharski nožić je dobio u petoj godini i od tada može kuhat s nama i to kad god poželi

Je li Anton išao s vama u ribolov od malih nogu? Kako mu danas ide ribolov?

Anton je rano naučio što je more. Ma i to ga je snašlo rođenjem! Od kada je mogao sam prehodati preko pasarele u ribolov ide s mojim ocem koji je jedini pravi ribar u našoj obitelji. Ja nažalost ne stignem u ribe koliko bi htio. Tu i tamo skočim sa starim rano ujutro da izbistrim glavu i to je to. Ako od bilo kog može naučiti nešto o ribarenju, to je od svoga dide. Nema za njega boljeg učitelja od mog starog.

Što Anton najviše voli kuhati? Koje namirnice su mu najdraže?

Super mi je što Anton nema strah od kuhanja, od vatre i noža. Voli sjeckanja i reckanja, napravi si omlet ili neku pašticu nabrzinu. Fora mu je kad mi pomaže oko nekih egzotičnih

Super mi je što Anton nema strah od kuhanja, od vatre i noža

 jela koje smo kušali negdje po svijetu pa si pokušamo osvježiti sjećanja pripremajući to jelo doma. Prije par godina 'zabrijao' je na sushi i gioze pa smo ih morali motati svaki tjedan. Najviše voli spremati meso, pogotovo ako je to neki kvalitetniji rez junetine. Obožava crveno meso.

Kako biste ga zasad ocijenili u kuhinji? Koliki potencijal smatrate da u njemu postoji?

Anton je divno djete, razigran i blesav, ali kada zatreba potpuno koncentriran i posvećen.
Napraviti ću sve što mogu da mu omogućimo da svaki svoj potencijal ispuni do kraja, koji god da izabere.

Koliko često stignete zajedno kuhati? Što ste ga dosad naučili? Koliko vas sluša? 

Ne kuhamo zajedno prečesto, ja ni doma nisam koliko bi htio, a i kada jesam onda uglavnom kuha moja Ane. U restoranu baš i ne ulijeće u pripremu i servis. Kuži da to nije

Kuhamo zajedno vikendom kad smo svi doma

 mjesto za igru. Kuhamo zajedno vikendom kad smo svi doma, ako je već napravio đir s biciklom i prešao svoj dnevni limit na tabletu, naravno. Svašta smo kuhali zajedno, od pljukanaca do prepelica i od tacosa do nasi goreng. Kada odrasteš uz oca koji je i chef kuhinje, brzo naučiš da je bolje slušati nego se pravit prepametan dok ne naučiš. Al' ima sreću da brzo uči.

Što Anton kaže? Bi li htio biti chef kad odraste?

Ne misli on o tome, sad misli više kako da ušpara koju kunu pa da si kupi bolji bicikl.

Je li možda već izmislio svoje jelo i vlastiti recept? Što mama i seka kažu za njegovo kuhanje?

U svojoj glavi složio si je najbolji burger od svih koje je do sada kušao. Mogu biti iskren pa reći da, iako nisam lud za burgerima, da već moram birati, baš bih takav pojeo. Evo sada smo ovo sve odgovorili, pa idemo nas dvojica nešto spremit za naše ženske jer smo se svi naložili na nešto sočno, hrskavo, masno i fino. Nitko sretniji od njih dvije!

Savršeni burger by Anton Skoko

Ban od Masona

Pljeskavica od Meat the king (medium)

President bree

Misuno i cherry od Horga Tabasco Chipotle

Hrskava panceta iz Želiski Domaća majoneza s lecinom Samo malo ajvara none Ingrid


Najčitanije

Najnovije

loader