Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

STORY PINK FEST Tradicionalno obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke

Autor N.G.
Autor N.G.

Trg Petra Preradovića procvjetao je u ružičasto

Izvor: Robert Gašpert

U subotu 10. listopada 2020. godine časopis Story je sada već tradicionalno organizirao Story Pink Fest powered by PBZ Premium Card u suradnji s udrugom P.I.N.K. Life. Cilj ovog događanja je obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke kroz niz aktivnost koje skreću pažnju o prevenciji i očuvanju zdravlja. Subotnjim programom na Trgu Petra Preradovića, kojeg će podržati brojne osobe iz javnog života, želimo dati do znanja oboljelim ženama da postoji velika podrška zajednice i udruga koje su tu da im pomognu.

Ana Begić Tahiri
Ana Begić Tahiri
Izvor: Filip Hofer

Na početku samog događaja porazgovarali smo s predsjednicom Udruge P.I.N.K. life. Nives Moric, koja nije mogla sakriti oduševljenje i sreću što se ovaj događaj, unatoč brojnim poteškoćama izazvanim pandemijom koronavirusa, mogao organizirati održati i ove godine. 'Ovo je peta godina za redom otkako održavamo 'Sačuvajmo zdrave dojke'. Želim se zahvaliti Storyju kao našem partneru jer nas pratite od prvoga dana i dio ste ove lijepe priče. Ove godine je, uslijed koronavirusa, malo drugačiji sam događaj, ali uspjeli smo. Građani nam se mogu pridružiti, uzeti edukativni materijal i kupiti promo proizvode te na taj način pomoći radu udruge. Svaka žena koja se suoči s dijagnozom, mora biti hrabra i mora reći da želi život. Mora znati da nije sama i da ima veliku potporu', poručila je Nives.

Nives Moric s članicama udruge
Nives Moric s članicama udruge
Izvor: Robert Gašpert

GLAZBENI I EDUKATIVNI PROGRAM
Vesele note i potporu projektu dali su DZ Zagrepčanke i dečki, Beta Sudar, Josip Palameta i Jure Brkljača uz svoje nastupe, a u edukativnim razgovorima Davora Kusta, dr. med.univ. mag. onkol., mnoga toga moglo se čuti o samoj prevenciji i liječenju raka dojke. 'Samopregledom se mogu otkriti eventualne promjene na dojkama i zato je veoma bitno da ga žene redovito vrše. Sve što je drugačije od normalnog i uobičajenog, zahtjeva odlazak liječniku. Važno je i da mlade žene također odlaze ne preglede, jer bolest ne bira', govori Kust. 

Jure Brkljača
Jure Brkljača
Izvor: Filip Hofer

Beta Sudar i Emina Pršić
Beta Sudar i Emina Pršić
Izvor: Filip Hofer

Moramo im dati nadu i snagu

Emina Pršić vodila je cijeli program, a za glazbeni dio zadužen je bio DJ Dadoo. 'Završila sam medicinsku školu pa sam već kao tinejđerica volontirala u Hrvatskom Crvenom križu pa sam bila upoznata s ozbiljnošću bolesti i o važnosti prevencije. Ovakav događaj je bitan jer moramo podizati psihofizički osjećaj oboljelih. Moramo im dati nadu i snagu da se bore sa situacijom u kojoj su se, nažalost, našli. Ovakav ružičasti dan daje nadu svima, ali i osvještava nas da rano idemo na preglede', govori Emina Pršić.

DJ Dadoo
DJ Dadoo
Izvor: Filip Hofer

Ove godine nije bilo povorke koja je inače išla gradom

 U sklopu ovog događanja no na drugoj lokaciji, održava se i modna revija članica udruge P.I.N.K. life i osoba iz javnog života te ove godine s posebnim naglaskom i na žene iz samog medicinskog sustava koji je ove godine posebno pogođen i pandemijom. U reviji su sa svojim modelima sudjelovali dizajneri i brandovi Aleksandra Dojčinović, Anovi, De Light, Duchess, Etna Maar, Greta Gudelj, Hippy Garden, Ivana Jurić Design, Katarina Mamić, Matija Vujica i Miss Strawberry. Upravo iz ovog razloga i sve aktivnosti oko Story Pinka nisu bile moguće za ostvariti pa tako ove godine nije bilo povorke koja je inače išla gradom, no povorka dobrih emocija, potpore i poruke da očuvamo zdrave dojke kao i naše kompletno tijelo i um, nije nedostajalo.

Možda više nego ikad i sami su se građani uključili u ovu inicijativu i donatorski aspekt projekta gdje su na licu mjesta donirali za rad Udruge no priključili su se i samom projektu "Pink Ribbon" koji magazin Story radi s dm-om, a gdje kupovinom jednog od označenih proizvoda dm donira kunu od prodanog primjerka istog. Na samom eventu, posjetitelji su mogli, a sve u skladu s mjerama koje propisuje HZJZ i Nacionalni stožer, i vidjeti, informirati se te uzeti neke samplove proizvoda koji sudjeluju u prijespomenutom projektu.

Maša Zibar
Maša Zibar
Izvor: Filip Hofer

Osim dizajnerskih artikala lifestyle tjednika Story, prodavalo se i limitirano izdanje posebnih turbana - svaki zasebno pakiran u teglicu s ružičastom vrpcom rad dizajnerice Aale Premerl Zoko, modne savjetnice, stilistice i dizajnerica, vlasnice modnog brenda ALMAfashion.

Danas je ujedno i poseban dan Story šoping kupona a PBZ CARD, vodeća kartična tvrtka u Hrvatskoj, izdavatelj Premium Visa kartica upravo je danas i svim korisnicima ove kartice omogućila ukupno 40 posto popusta na odabrane artikle za preko pedeset različitih brandova.

Olja Vori s kćerkom Nikom
Olja Vori s kćerkom Nikom
Izvor: Filip Hofer

Josip Palameta
Josip Palameta
Izvor: Filip Hofer

Izvor: Filip Hofer

Najčitanije

Najnovije

loader