Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić prošetao ružičastim tepihom

Autor N.G.
Autor N.G.

Sve je bilo u znaku pozitive

Izvor: Robert Gašpert

Časopis Story već devet godina redovito osvještava čitatelje o važnosti prevencije i borbe za očuvanje zdravlja dojki, pa je danas na zagrebačkom Cvjetnom trgu održan STORY PINK FEST uz zabavno-edukativni program, ali zbog epidemioloških mjera u manjem obujmu nego prijašnjih godina. Mnogi su s nestrpljenjem čekali i tradicionalnu reviju žena članica udruge P.I.N.K. life koja je ove godine održana na jedinstvenoj lokaciji - krovu Hitne pomoći u Radničkoj ulici. Osim dama, ružičastim tepihom prošetao je i gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić koji se svake godine odazove ovom događaju. 

SAČUVAJMO ZDRAVE DOJKE!
S krova Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba preko Storyjevog instagrama mogla se pratiti modna revija koju, ukoliko ste istu propustili uživo, snimljenu možete pogledati na portalu Story.hr. Poruka ovog projekta i ove subote svakao glasi "Sačuvajmo zdrave dojke", te pomozite i vi u osvještavanju ovog problema i očuvanju zdravlja kroz prevenciju. U reviji su sa svojim modelima sudjelovali dizajneri i brandovi Aleksandra Dojčinović, Anovi, DeLight, Duchess, Etna Maar, Greta Gudelj, Hippy Garden, Ivana Jurić Design, Katarina Mamić, Matija Vujica i Miss Strawberry.

Prije samog početka revije, nekoliko riječi održali su predsjednica Udruge P.I.N.K. – life Nives Moric, predstavnik magazina Story Marko Banjavčić, izaslanica Ministarstva branitelja Ana Filko, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora i saborska zastupnica Ljubica Lukačić te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

IMA MNOGO PROSTORA ZA NAPREDAK 
Dio ove akcije bila je i dizajnerica te glazbenica Matija Vuica. 'Dan je prekrasan i sve žene su ružičaste kao što i priliči današnjem danu. Ovo mi nije prvi puta da sam ovdje s vama, ali danas je sve nekako posebno. Nažalost, svi se o bolestima osvijestimo tek kada bude kasno ili nažalost, prekasno. Ima mnogo prostora za napredak jer i sami znate, kada prođe listopad, kao da sve pomalo zaboravimo, a preventiva tijekom cijele godine je ključ svega', govori Matija.

'Peta je godina da sam dio ove lijepe priče. Smatram da bismo svi trebali više raditi na prevenciji, ali i djecu u školama učiti o važnosti istoga. Nažalost, poznajem nekoliko bliskih slučajeva koji se bore s rakom dojke. Inače, moram priznati da sam hipohondar pa na preglede odlazim dva puta godišnje. Život danas je previše stresan i ubrzan pa mi je draže provjeriti dva puta i biti sigurna da je sve u redu', rekla nam je osječka dizajnerica sa splitskom adresom Ivona Glavaš, koja stoji iza modnog brenda Anovi.

Izvor: Robert Gašpert

I ove godine s nama je bila i zagrebačka poduzetnica te vlasnica modnog brenda, Snježana Mehun koja je istaknula kako je cijela revija protekla u znaku pozitivne i zarazne energije. 'Trebali bismo se češće kontrolirati, no žene ne treba osuđivati kada obole. Nažalost, tumori vrlo brzo mogu mutirati te postati veoma agresivni tako da ponekad, ni učestale kontrole, ne mogu biti uvjet za rješenje ovog problema. Osobno, trudim se živjeti ne razmišljajući o crnim scenarijima, no izvršavam redovito samopreglede', zaključila je.

Snježana Mehun
Snježana Mehun
Izvor: Robert Gašpert

Pistom je među brojnim damama, prošetala i poduzetnica i dizajnerica interijera, Iris Androšević Pinjuh. 'Sretna sam što sam se odazvala jer je divan osjećaj gledati sve ove prekrasne žene. Ovo je prvi puta da sam sudjelovala u ovoj reviji. Probudilo je to nostalgiju u meni jer dugo nisam šetala pistama. Apeliram na sve žene da se redovito pregledavaju jer svi smo pomalo skloni zaboravu i trgnemo se tek onda kada primijetimo neke loše znakove. Treba imati na umu da se ništa u životu neće dobro događati, ako sve prepustimo slučaju', priča.

loader