Da je gurmanka i ljubiteljica kuhanja, domaća blogerica, 53-godišnja Danijela Dvornik, već je nekoliko puta dokazala dijeleći s obožavateljima na društvenim mrežama recepte za razne delicije u kojima uživa. Iznimka tako nije bio ni onaj posljednji, recept za pileći tingulet uz koji je Danijela poslužila domaće bezglutenske njoke.
Sastojci:
jedna cijela kokoš ili komadi po izboru, ja sam koristila krilca
2 glavice bijelog luka
2-3 češnja češnjaka
malo pome passate
oko 1 dec vina
malo prošeka ili par suhih šljiva
lovor, ružmarin, petrusimul
po želji malo cimeta i korice limuna
sol, papar, muškatni oraščić
Priprema:
Komade mesa posoliti, natrljati suhim začinima i pustiti da odstoje. U međuvremenu se na ulju poprže luk i češnjak, doda se list lovora, a zatim meso pa se sve dobro promiješa. Zalije se vinom i pusti da alkohol ispari. Kad alkohol ispari, podliti sve s toplom vodom, dodati passatu i suhe šljive te poklopiti.
Kuhati dok meso ne omekša, a šug ne postane gust, oko sat vremena. Pri kraju kuhanja, ako se nisu koristile suhe šljive, doda se malo prošeka ili u nedostatku istog, malo šećera prethodno razmućenog u vodi ili vinu.
Tingul možete poslužiti uz njoke ili tjesteninu, pire ili palentu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.