Slavni bloger Sweet Paul, odnosno Paul Lowe Einlyng, oduševljava obožavatelje diljem svijeta svojim slasnim receptima. Jako voli pripremati zimnicu, a posebno usoljene limune koje poslije dodaje raznim marinadama i umacima za meso ili toplim salatama sa žitaricama, umiješa u maslac ili čak tanko nareže na omiljenu pizzu. “Jesti koru sirovog limuna nije baš ugodno iskustvo. No kada mu dodate malo soli i začina, s vremenom magično dobiva posebnu dimenziju okusa - koji je puno bogatiji, pikantniji i slaniji”, govori Paul.

Recept za usoljene limune slavnog blogera koji će zaokružiti svaku marinadu
Shutterstock 

Sastojci

10 organskih, nešpricanih limuna
morska sol 1
žličica pahuljica čilija
1 lovorov list
15 zrna crnog papra
15 sjemenki korijandra

Priprema

Odrežite oba kraja osam limuna i svaki razrežite na četiri do šest kriški. Uklonite koštice. Preostala dva limuna iscijedite i sačuvajte sok. U staklenku najprije stavite sloj soli pa na njega gusto posložite kriške limuna. Dodajte još jedan sloj soli, lovorov list, nekoliko zrna crnog papra i nekoliko sjemenki korijandra te prstohvat pahuljica čilija. Ponovite postupak slaganja i posipanja dok ne potrošite sve limune. Na vrh nalijte limunov sok. Dobro zatvorite staklenku, na njoj zabilježite datum i odložite je na hladno mjesto. Za tjedan dana provjerite jesu li limuni isplivali na površinu. Ako plutaju na površini, gurnite ih u tekućinu. Ostavite ih da se kisele na sobnoj temperaturi otprilike mjesec dana, a nakon toga mogu se čuvati u hladnjaku do godinu dana.