Slavni bloger Sweet Paul, odnosno Paul Lowe Einlyng, oduševljava obožavatelje diljem svijeta svojim slasnim receptima. Jako voli pripremati zimnicu, a posebno usoljene limune koje poslije dodaje raznim marinadama i umacima za meso ili toplim salatama sa žitaricama, umiješa u maslac ili čak tanko nareže na omiljenu pizzu. “Jesti koru sirovog limuna nije baš ugodno iskustvo. No kada mu dodate malo soli i začina, s vremenom magično dobiva posebnu dimenziju okusa - koji je puno bogatiji, pikantniji i slaniji”, govori Paul.
Sastojci
10 organskih, nešpricanih limuna
morska sol 1
žličica pahuljica čilija
1 lovorov list
15 zrna crnog papra
15 sjemenki korijandra
Priprema
Odrežite oba kraja osam limuna i svaki razrežite na četiri do šest kriški. Uklonite koštice. Preostala dva limuna iscijedite i sačuvajte sok. U staklenku najprije stavite sloj soli pa na njega gusto posložite kriške limuna. Dodajte još jedan sloj soli, lovorov list, nekoliko zrna crnog papra i nekoliko sjemenki korijandra te prstohvat pahuljica čilija. Ponovite postupak slaganja i posipanja dok ne potrošite sve limune. Na vrh nalijte limunov sok. Dobro zatvorite staklenku, na njoj zabilježite datum i odložite je na hladno mjesto. Za tjedan dana provjerite jesu li limuni isplivali na površinu. Ako plutaju na površini, gurnite ih u tekućinu. Ostavite ih da se kisele na sobnoj temperaturi otprilike mjesec dana, a nakon toga mogu se čuvati u hladnjaku do godinu dana.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju