Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Godinama se borimo s laringitisom! Evo što je mojoj djeci konačno pomoglo!

Influenserica Sonja Švajhler testirala je ovlaživač zraka OSKAR te otkrila zašto je ovaj lijepi, tihi i učinkoviti 'pomagač' i spasitelj kad je suhi zrak u pitanju, za nju prvi izbor

Izvor: Story, Pepper Atelier

Boraviti u suhom i pregrijanom prostoru tijekom zimskog perioda nikome nije ugodno, osim mojim roditeljima. Šalu na stranu, dok sam živjela sa svojim roditeljima, obožavala sam pregrijan dom, pogotovo dok bih kroz prozor promatrala zatrpane ulice snijegom. Ali, od kada sam postala mama, promijenila sam i svoj stav prema pregrijanom i suhom prostoru. Volim toplinu, volim i zvuk kolanja plina u toplom radijatoru, ali moja koža i zdravlje moje djece to više ne vole. Naime, moja djeca su sklona laringitisu koji se najčešće javlja po noći, naravno ne zbog suhog zraka, već drugih, medicinski objašnjivih razloga. Međutim, tada sam dobila preporuku da simptome laringitisa mogu ublažiti ako moja djeca spavaju u sobi s vlažnijim i hladnijim zrakom. Tada sam se po prvi put počela raspitivati o ovlaživačima zraka. 

Zadnjih, gotovo godinu dana, pričamo osjetno češće o važnosti vlažnog zraka, pogotovo od pojave ovog virusa koji nam je svima poremetio normalan život. Zašto je vlažnost zraka važna? Neću se praviti pametna i dijeliti ovdje savjete bez pokrića, ali ću slobodno podijeliti ono što sam čula od struke. Suh zrak uzrokuje brojne poteškoće poput isušenog grla, suhe kože, popucanih usana, svrbeža kože itd. I sigurna sam da smo se gotovo svi susreli s nekim od ovih neugodnih pojava tijekom zime. Najčešće s ispucalim usnama. A ovo su samo neki od neugodnih pojava koje suhi zrak uzrokuje. Postoje i one, ozbiljnije pojave poput povremenog krvarenja iz nosa, kašlja, pogoršanja simptoma astme i kroničnog opstruktivnog bronhitisa.

Izvor: Story, Pepper Atelier

Zašto je onda važna vlažnost zraka? Naša sluznica treba određenu razinu vlažnosti kako se ne bi upalila. Kad je dovoljno vlažna, sluznica djeluje kao prepreka patogenima. Zato suh zrak u zatvorenom prostoru mora biti obogaćen parom kako bi vlaga dosegla zdravu razinu. Nedovoljna razina vlage opterećuje naš imunitet i čini nas podložnijim raznim bolestima. Uz to, virusi gripe u suhom zraku preživljavaju duže nego u prostoru u kojem je kvaliteta zraka idealna, što povećava šanse da se razbolimo, a koliko nas struka upozorava, isto se može primijeniti i na virus Covid-19. I upravo iz svih ovih, navedenih razloga, odlučila sam nabaviti ovlaživač zraka i barem pokušati ukloniti sve ove negativnosti kojima smo okruženi, te pokušati smanjiti neugodne pojave, uz povremeno smanjivanje temperature na termostatu i zračenje prostorija.

Izvor: Story, Pepper Atelier

Odabrala sam ovlaživač zraka OSKAR od Stadler Form-a. Prednosti ove male, kutijice zdravlja, svakako je činjenica da može ovlažiti do zadovoljavajućeg postotka zrak u prostoriji u kojoj boravimo. Izuzetno je tih, što znači da ga možete koristiti i po noći, bez da vam smeta "zujanje“, jer ima i opciju noćnog rada. Ovlaživač zraka OSKAR jednostavno se koristi, a osim što u njega samo treba uliti vodu, ima poseban mali spremnik za ljubitelje eteričnih ulja koji žele da im zrak ujedno i miriše. Razlozi zbog kojih bih preporučila korištenje ovlaživača zraka u ovim, zimskim mjesecima svakako su zbog boljeg zdravlja, ugodnijeg spavanja, te lijepe i zdravije kože.

Izvor: Story

Osigurajte optimalnu vlažnost i zdravu okolinu u svom domu, uredu... na vrijeme jer od 01.10. do 31.12.2020 (ili do isteka zalihe) možete nabaviti Oskar little po akcijskoj cijeni od 699,00 Kn i OSKAR po akcijskoj cijeni od 999,00 Kn. Ovlaživače i čistače zraka možete kupiti kod slijedečih ovlaštenih prodavatelja: Internet trgovina Stadler Form Hrvatska (24 sata, brza isporuka, besplatna dostava), Elipso, Svijet Medija, Emmezeta, Harvey Norman, eKupi, Links,Centar Tehnike.

Više o akciji i ostalim proizvodima od Stadler Form-a možete pogledati ovdje.

Stadler Form je švicarska tvrtka specijalizirana za razvoj, proizvodnju i prodaju kućanskih aparata s naglaskom na poboljšanje kvalitete unutarnjeg zraka. Proizvodi Stadler Form karakteriziraju izuzetan dizajn povezan s vrhunskom kvalitetom i inovativnom tehnologijom. Više od petnaest nacionalnih i međunarodnih nagrada potvrđuje ( RedDot design award, German design award, Allergy-friendly Quality tested – ECARF).

Sadržaj donosimo u suradnji s tvrtkom Stadler Form Hrvatska

Najčitanije

Najnovije