Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Recept za 'najbolje fritule na svitu' s potpisom Luke Nižetića

Autor N.R.
Autor N.R.

Nemamo advent, ali imamo vlastite kuhinje koje će sada nekoliko dana mirisati po Božiću

Izvor: Instagram

Baš kao i puno toga, 2020. godina nam je utjecala i na blagdansko vrijeme i Advent koji je u Zagrebu već godinama uistinu čaroban. Onaj zimski šušur, miris fritula i kuhanog vina danas se ne može osjetiti u središtu mnogih gradova diljem Hrvatske. Iako se svugdje pokušala napraviti alternativa, čar ipak nedostaje. Kako biste u vlastitom domu mogli imati božićnu idilu, uz dekoracije, jelku, pečenje kolačića, vrijeme je za domaće fritule. Kako tvrdi, pjevač Luka Nižetić ima recept za najbolje fritule na svitu

Sve što vam je potrebno za Lukine fritule je sljedeće, a cijeli postupak pogledajte u videu u nastavku.

0,5 litre uzavrelog mlijeka

10 dkg griza 

2 jaja (žumanjke tući sa šećerom, bjelanjke posebno)

35 dkg brašna

1 prašak za pecivo

2 žlice rakije 

2 žlice ruma

10 dkg suhica (suhih grožđica)

1 limun

1 naranča

1 vanilin šećer

1 jabuka 

Inače, Lukina ljubav prema kuhanju je svima već poznata. Sve je započelo kada je prije četiri godine odnio pobjedu u prvom Celebrity Masterchefu. Nakon toga je na voljenom Visu otvorio restoran Fabriku, koji od tada oduševljava brojne posjetitelje. 

'Fabrika ne samo da je moj produženi dnevni boravak, nego je to i gostima koji se osjećaju kao da su doma. To je i bila ideja Fabrike - mjesto domaće atmosfere, bez presinga da se moraju dignuti od stola čim pojedu. Geslo Fabrike je ‘pooomalo’. Fabrika je svjedok rađanja mnogih ljubavi, prijateljstava i nezaboravnih tuluma, a ako niste znali, moja se sestra upravo u Fabrici zaljubila i našla svog supruga', komentirao je jednom prilikom za Story.

Najčitanije

Najnovije