Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Kako napraviti i koristiti mjesečevu vodu

Autor Tena Ožegić
Autor Tena Ožegić

Vrijeme punog mjeseca je vrijeme intenzivne kulminacije. Mjesečeva voda alat je koji tu energiju može još više pojačati: to je jednostavno voda koja je imala vremena stajati pod svjetlom punog mjeseca i upiti dio te snage. Evo vodiča za početnike kako je pripremiti i koristiti tijekom sljedećeg punog mjeseca.

Izvor: Profimedia

Predaja o mjesečevoj vodi

Ljudska zahvalnost na Mjesecu sigurno nije ništa novo, ali točno podrijetlo mjesečeve vode nije jasno, piše Sensa.hr. Iz onoga što možemo reći, praksa izrade mjesečeve vode potječe iz vještičarenja (čarobnjaštva) i postoji otprilike barem od 1800-ih.

Kada napraviti mjesečevu vodu

Ako vas zanima mjesec ili jednostavno želite pojačati svoj sljedeći ritual za vrijeme punog mjeseca, mjesečeva voda izvrstan je dodatak. A prema Imani Quinn i Ellen Bowles, suosnivačicama The Woke Mystixa, mjesečeva voda može se tehnički napraviti tijekom bilo koje mjesečeve faze. Ali se smatra najmoćnijom tijekom punog mjeseca.

Ipak, postoji vrijeme kada ne želite napraviti mjesečevu vodu, a to je za vrijeme pomrčine Mjeseca. Pomrčine su tamne i mogu otkriti naše sjene, čineći ih vremenom za oslobađanje, a ne za korištenje.

Kako napraviti mjesečevu vodu

Mjesečeva voda može biti nevjerojatno osvježavajuća, energetski gledano, i to je "moćan alat za čišćenje tijela i doma", dodaju Quinn i Bowles. Evo kako je napraviti.

1. Odaberite svoj spremnik i napunite ga vodom

Pronađite staklenu posudu za vodu i po mogućnosti je napunite svježom kišnicom. Ako na umu imate određenu namjeru ili cilj koji želite manifestirati tijekom mjesečevog rituala, mogli biste se malo zabaviti i odabrati spremnik koji odgovara vašoj namjeri. Ako planirate piti mjesečevu vodu, pobrinite se da je voda koju upotrebljavate sigurna za piće. Ako želite, možete ostaviti staklenku nepokrivenom, ali pomoću poklopca voda će ostati čista. (Mjesec je još uvijek može doseći!)

2. Pronađite mjesto s izravnom mjesečinom

Dalje, objašnjavaju Quinn i Bowles, stavite svoju staklenku vode na terasu, prozorsku dasku ili bilo gdje drugo gdje će biti izložena mjesečini.

3. Izgovorite afirmaciju ili molitvu

Odvojite trenutak da razmislite za što želite koristiti ovu mjesečevu vodu. "Izgovorite afirmaciju ili molitvu nad staklenom posudom kako biste postavili namjeru za svoj ritual punog mjeseca", kažu Quinn i Bowles. Također je dobra ideja prilikom postavljanja namjera pogledati horoskopski znak u kojem se nalazi puni mjesec, kako bi se radilo s energijama trenutnog ciklusa, dodaju.

"Na primjer, ako imate namjeru oko ljubavi, odaberite puni mjesec u Biku ili Vagi kako biste svojoj manifestaciji dali dodatni poticaj."

4. Uključite neke kristale

Za dodatno pojačanje možete staviti svoje omiljene kristale na vrh staklenke kako biste napunili vodu energijom i dali joj dodatni poticaj. Quinn i Bowles napominju: "Selenit, prozirni kvarc i mjesečev kamen izvrsne su mogućnosti za čišćenje energije i iskorištavanje intuicije“.

5. Ostavite preko noći

Jednom kada je sve na svom mjestu i vaša je namjera postavljena, jednostavno ostavite staklenku preko noći na mjesečini, a ujutro će biti spremna za korištenje.

Kako koristiti mjesečevu vodu

"Mjesečeva voda je svestrana i čaroban je način za alkemizaciju energije", kažu Quinn i Bowles - i ne nedostaje načina za njezinu upotrebu. Evo nekoliko omiljenih:

Za čišćenje doma: Dodajte malo mjesečeve vode u svoja sredstva za čišćenje kako biste vašem domu i oltarnim prostorima pružili duboko energetsko čišćenje.

Za zalijevanje biljaka: "Biljke također vole kada ih poprskate s malo mjesečeve vode kako bi revitalizirale svoju energiju", kažu Quinn i Bowles.

U kupki punog mjeseca: Kupanje za vrijeme punog mjeseca sjajan je način povezivanja s mjesečevom energijom. Dodajte svoju mjesečevu vodu u kadu kako biste se još više povezali s njom.

U čaju: Da biste se iznutra povezali s mjesečevom energijom, možete kuhati mjesečevu vodu za sljedeću šalicu čaja.

Za čišćenje kristala: Puni je mjesec izvrstan za punjenje i čišćenje kristala. Samo budite oprezni, jer određeni kristali ne reagiraju dobro s vodom. Sa sigurnošću možete koristiti kvarc, ametist, ahat, mjesečev kamen i citrin.

Kako god odlučili koristiti mjesečevu vodu, sve se svodi na namjeru. Ne može se poreći da mjesec nosi povećanu energiju - a mi bismo je mogli i iskoristiti u svoju korist!

Izvor: mindbodygreen.com

Najčitanije

Najnovije