Ako nečije recepte volimo - onda su to oni zagrebačke poduzetnice, bivše manekenke, ali i velike gurmanice te autorice jedne od najprodavanijih kuharica u regiji 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić. Ovog puta za Story.hr podijelila je recept za guščju paštetu kakvu je pripremao njezin otac. 

ZA STORY.HR Pripremite domaću guščju paštetu po receptu Suzy Josipović
privatna arhiva 

'Iako je moja mama najbolje kuhala, kao i uostalom svaka mama svojoj djeci - najbolje kuha, i moj tata je izvrstan kuhar. Njegova guščja pašteta je zaista jedna od vrhunskih gastro delicija... Pitate se gdje možete kupiti guščju jetru? Na placu imate prodavaonice peradi - pilića, purica, gusaka, iznutrica, samo batkića, jetrica i slično... Tu pitajte za guščju jetru. U Zagrebu i na Dolcu i na Kvaternikovom trgu na placu 'Blagus peradarstvo' ima - uvijek! Ako i ne možete nabaviti guščju jetru, kupite ako ima što svjetliju pileću ili čak pureću jetru i po istom ovom receptu napravite paštetu. Isto je - super!', savjetuje Suzy. 

Za 6 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 1 sat

Sastojci:

50 dag guščjih jetara
1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
1 luk (sitno nasjeckan)
peršin (sitno nasjeckan)
curry
putar
sol
papar

Suzy josipović
Instagram 

Priprema:

Guščja jetra stavite u mlijeko da odstoje bar 1 sat u hladnjaku. Zatim ih očistite od žilica i ručno nožem iskosajte. Na tavici na putru dinstajte sitno narezan luk i češnjak, dodajte jetru i miješajte. Posolite, popaprite i dodajte sitno nasjeckani peršin te curry. Kada se smjesa malo ohladi, sameljite je ručnim mikserom, stavite u zdjelicu i u hladnjak. Poslužite uz tostirani kruh.