Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Jesam li se dobro udala ili sam konačno naučila udovoljiti sebi?

Dužnost je svake (zaposlene) i sretne žene, između ostalog, brinuti se o sebi, no u vrtlogu života i obveza, nerijetko baš od sebe odustajemo. Zašto je moguće i važno, čak i kad ste majka više djece, pronaći trenutak koji će biti samo vaš te koji sve 'pomagači' mogu uljepšati svaki dan, pokazala je naša novinarska u 'misiji' - užitak za sebe!

Izvor: Dražen Kokorić

Vrijeme za sebe, zvuči tako jednostavno i tako lako provedivo, a zapravo se na kraju dana jedva svede na pet minuta za sebe. Ili još 'bolje', na onu jednu kockicu na Instagramu na kojoj baš sve izgleda savršeno. Stvaran život ipak najbolje dočarava 'kockica' na koju sam više puta naišla – na jednom dijelu ilustracije je dotjerana mama koja vozi bebu (koja naravno spava) u kolicima, a na drugoj desetci aktivnosti koje je jedva stigla obaviti prije nego li je uopće uspjela s djetetom izići van. Ova prva slika je ona koju drugi vide i nerijetko zavide na tome kako joj je lijepo jer ne radi ništa i samo uživa, a ona druga – real life.

Tako nekako je i svima, jedno je dojam koji ostavljamo na drugima, a drugo život, imali bebu u kolicima i hrpu obaveza koja idu u službu majčinstva ili pak hrpu nekih sasvim drugih obaveza. Tako nekako je i meni kad mi muž i troje djece daju da predahnem, kad djeca odluče da žele jesti neko od jela koje tata sprema bolje od mame ili još bolje, kad pristanu provesti vikend samo s njim i bez mobitela (ali me ipak nekako uspiju nazvati xy puta). Nakon što se ja time 'pohvalim' na društvenim mrežama, ne prođe dugo do prvih komentara kao što su 'lako tako' ili 'dobro si se udala'. I dok u tom 'vremenu za sebe' stan preokrenem naopačke i povadim sve iz ormara i ladica da bih napravila pravu čistku, notifikacije koje zvrndaju pokušavaju u meni probuditi osjećaj krivnje, jer eto opet samo odmaram ili baš 'uživam' dok sam sama. U slučaju ovog drugog scenarija još se i uhvatim da u pauzama gledam obiteljske fotografije i 'cvilim' koliko mi nedostaje naš obiteljski kaos i na kraju shvatim da sam zaboravila posvetiti se sebi. I više no dovoljno da odlučim da ću drugi puta pametnije, i drugačije.

Izvor: Dražen Kokorić

Osim što ću ih sve 'ustrojiti' da bez prigovora svaki dan ispoštuju mojih pet minuta za predah, od sada ću više guštati i biti više posvećena sebi.
Nema više izgovora stižem li ili ne pročitati do kraja nekoliko knjiga koje sam započela čitati, umjesto da čitam jednu po jednu. Naime, znajući da ću kad uhvatim vremena za te male gušte na kraju zaspati u zagrljaju s nepročitanim stranicama, na stoliću u dnevnom boravku me već neko vrijeme čekaju čak tri načeta naslova, ne bi li barem naslutila što me u njima čeka. Uz svog omiljenog saveznika za toliko potrebnu dozu energije i vitamina C, B6 i B12 te željeza, Juicy 100% energy, koji obožavam, sigurna sam da ću svakoga dana pročitati barem nekoliko stranica bez da zadrijemam.
Na mojoj to do listi je i jedna obavezna kava s prijateljicama, umjesto naših telefonskih razgovora u kojima me svako malo netko prekida. Tada me obično najmlađe dijete povlači za nogavicu pokušavajući užicati još jednu čašu obožavanog mu soka Juicy 100% jabuka, jer dobro zna da 100% popuštam kad sam zauzeta, ali i da ću najlakše reći 'da' kad traži nešto bez dodanih šećera. Iskoristi to i srednja kći pa žica može li van iako je zadaća još uvijek nenapisana, ali i najstarija da joj dopustim malo dulji izlazak i dam nešto kuna džeparca za sok s prijateljicama.

Izvor: Dražen Kokorić

Izvor: Dražen Kokorić


Bez iznimke ću si jednom mjesečno priuštiti i višesatni odmor zvan prava uživancija. Nema toga čime ću više zamijeniti dan za opuštanje u Studiju Marcela, gdje se sa zadovoljstvom prepustim u ruke drage frizerke Inge. Uz kavu i omiljeni Juicy 100% super bobice, sok bez šećera, jer svi koji me znaju itekako znaju da sve što pijem i jedem mora biti bez ili s minimalno šećera, ostavit ću sve obaveze po strani i istinski uživati. Zaboravit ću i na ranojutarnju strku, koja je kod nas doma neizbježna. Samo ja i nula zadataka za napraviti dok su djeca zbrinuta, a mobitel je na airplane modeu te po mogućnosti i um, koji ni o čemu ne razmišlja.

Izvor: Dražen Kokorić

Izvor: Dražen Kokorić

Osvježena frizura i profesionalni make-up, iza kojega se moje vještine šminkanja mogu sakriti pa me taj dio u Marceli posebno veseli, i moja misija zvana užitak – je ispunjena. Posebice zato što tako sređena nipošto ne idem doma. Vjerojatno ću si novim lookom ispuniti još jednu savršenu kockicu u virtualnom svijetu, no ovaj put kockicu iza koje stoje sati stvarnog uživanja – sati koje bi si svaka zaposlena mama s vremena na vrijeme trebala priuštiti.

Izvor: Dražen Kokorić

 *Sadržaj nastao u suradnji s brendom Juicy.

Najčitanije

Najnovije