Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Pitali smo poznate je li sekunda za cijepljenje dobar izbor

Cijepiti se planiraju Bojana Gregorić Vejzović, Nevena Rendeli, Nataša Janjić Medančić…

Izvor: Instagram

Da bi se cijepili treba tek malo hrabrosti i seknuda, dvije. Gripa, dječja paraliza, ospice, mums, a sada itekako aktualna bolest Covid 19, samo su neke od bolesti protiv kojih se možemo cijepiti i spriječiti teške posljedice. Cijepljenje protiv zaraznih bolesti jedna je od najučinkovitijih tekovina suvremene civilizacije. Tijekom prethodnih stoljeća veliki je broj ljudi umirao od bolesti koje danas zahvaljujući cijepivima praktički ne susrećemo. Tema cijepljenja posljednjih je mjeseci jedna od najvrućih tema razgovora i nema osobe koja barem jednom dnevno ne komentira nešto na temu cijepljenja. Evo što o cijepljenju kažu neki od naših poznatih osoba.

Pogledajte

01:13
Pjevač Mario Roth o cjepljenju
Mario Roth će se rado cijepiti
Izvor: Story press
Izvor: Story press

Cjepivo daje sigurnost

'Cjepiti se treba ponajprije zbog slobodne kretnje. Većina liječnika kaže da je cjepivo potrebno za nastavak normalnog života i smatram kako im treba vjerovati. Neki komentiraju da nas žele čipirati, a meni su to gluposti. Pa tehnologija je toliko napredovala da nas već mogu pratiti preko svih tih telefona...', rekla je pjevačka diva Tereza Kesovija. Slično razmišlja i naš legendarni trener Ćiro Blažević koji se, kao i Tereza, cijepio protiv koronavirusa. 'Jesam, cijepljen sam i moram reći da se osjećam lagodno. Cjepivo mi je dalo sigurnost i sada se slobodno krećem. Osobe koji su protivnici istog samo mogu reći - sjedni jedan', kaže nam Ćiro.

Miroslav Ćiro Blažević Izvor: Robert Gašpert

Nataša se cijepila i protiv gripe

I dok su Tereza i Ćiro zbog godina bili prioritetna skupina te su već cijepljeni, brojni cijepljenje tek očekuju. “Predbilježila sam se i svakako ću se cijepiti protiv Covida”, kaže glumica Nataša Janjić Medančić koja ističe kako se ove sezone po prvi puta cijepila i protiv gripe.

Izvor: Instagram

 Baš kao što cijepi sebe, Nataša cijepi i svoje mališane koje, kako kaže, redovito cijepi prema predviđenom kalendaru. Slično govori i voditeljica Nevena Rendeli koja se želi cijepiti, ali se još nije predbilježila samo zato što misli da sada još stariji imaju prednost pri cijepljenju pa se ne gura.

Izvor: Instagram

Poput Nataše, i ona je svoje djevojčice cijepilaprema predviđenom programu, a pobornica cijepljenja je i glumica Bojana Gregorić Vejzović koja napominje kako vjeruje medicini i nikad ne odbija cijepljenje. Ukoliko je potrebno, ona se cijepi I prije putovanja i to je učinila kada je s Unicefom putovala u Afriku.

Izvor: Instagram

 Cijepiti se planiraju i brojni drugi poznati, poput Davora Gopca, pjevačice Zsa Zse, Jurice Pađena, glumca Jana Kerekeša…

MAT-HR-2100234-1.0 – 04/2021
Powered by Sanofi Pasteur

Najčitanije

Najnovije