Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽUTI OKVIR

Nominirajte najbolje za ljepšu budućnost

Autor promo
Autor promo

Nominacije traju od 22. travnja do 21. listopada

Izvor: Arhiva National Geographic

Treću godinu zaredom National Geographic Hrvatska i tvrtka Adria Media Zagreb organiziraju projekt Održiva Hrvatska (do 2021. poznat kao projekt Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje), kako bi potaknuli zanimanje ljudi za učenje i sudjelovanje u održivom razvoju te istaknuli važne iskorake u tom smjeru pojedinaca, institucija i organizacija.

Na Dan planeta Zemlje, Hrvoje Prćić, glavni urednik National Geographica Hrvatska, pozvao je putem profila magazina na Facebooku sve pojedince, tvrtke, ustanove i organizacije da nominiraju projekte, aktivnosti, proizvode, osobe, gospodarstvenike, znanstvenike, studente, amatere i profesionalce koji svojim postignućima najbolje oslikavaju, promoviraju i podržavaju ciljeve održivog razvoja u društvu znanja.

Nominacije za dobitnike Žutog okvira
Izvor: YouTube

Nominacije traju od 22. travnja do 21. listopada, kada će stručni žiri odlučiti tko je dobitnik Žutog okvira u navedenim kategorijama za 2021. godinu. Ako epidemiološka situacija bude povoljna, nagrade će biti uručene na svečanoj dodjeli sa žutim tepihom u prosincu ove godine. Prijedlozi s obrazloženjem nominiranog kandidata mogu se poslati na e-mail [email protected] ili na [email protected]

Godišnja nagrada Žuti okvir za 2020. godinu dodijeljena je u nešto drukčijim okolnostima. Pravim čuvarima Zemlje, čovječanstva i budućnosti odano je priznanje na online dodjeli nagrada sredinom prosinca, u potresu pogođenom Hrvatskom glazbenom zavodu.

Zbog situacije prouzročene pandemijom koronavirusa 2020. godine moralo je izostati zajedničko druženje, ali ciljevi koje smo si svi postavili nikada neće moći ni smjeti izostati.

Bez obzira na nezahvalnu situaciju prouzročenu pandemijom koja je zahvatila cijeli svijet, više od 70 pristiglih prijava u 17 kategorija održivog razvoja pokazatelj su pozitivnih promjena, ali i nade u svijetlu, održivu budućnost Lijepe Naše.

Najčitanije

Najnovije