Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podsjetnik na najbolje trenutke

STORY GREEN DAN Ni pandemija neće spriječiti našu brigu o okolišu

Danas je časopis Story u sklopu Story Green dana na Zrinjevcu trebao proslaviti Dan planeta Zemlje, ali zbog pandemije izazvane koronavirusom već drugu godinu zaredom događanje se moralo odgoditi. Stoga smo se odlučili prisjetiti kako je sjajno bilo sudjelovati.

Izvor: Robert Gašpert, Filip Hofer

Časopis Story već tradicionalno obilježava Dan planeta Zemlje te se okreće očuvanju okoliša i zelenom razmišljanju kako bi skrenuo pozornost ljudi na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja. Ovaj broj Storyja otisnut je na 100% recikliranom papiru i sve teme posvećene su odgovornoj i održivoj modi, ekološkoj kozmetici te općenito zelenom stilu života. Stoga je i Story Green dan iz godine u godinu poticao važnost recikliranja te je educirao posjetitelje kako smanjiti količinu otpada i prakticirati 'životni stil s nula otpada'. Kroz zanimljiv program posjetitelji su se mogli educirati o brojnim temama vezanim uz očuvanje okoliša te su imali priliku osvijestiti što kupujemo, gdje i zašto te kako mijenjati navike. Svi koji su bili dio događanja mogli su ostaviti svoj zeleni otisak, odnosno donijeti plastičnu ambalažu, staklenku, papir ili staru odjeću, a časopis Story darivao im je zauzvrat cvjetne sadnice, simbol brige za okoliš. Uzgojem te biljke poticalo se na nastavak zaštite prirode.

Dio ovog projekta bili su i brojni partneri sa zanimljivim djelatnostima koje potiču održivi način života, kao i veći boravak u prirodi te bavljenje različitim aktivnostima. Story Green dan podržale su i brojne poznate osobe, glazbene zvijezde te dječji zborovi, a mi se s punim optimizmom veselimo ponovnom druženju i nezaboravnim trenucima u ozračju parka Zrinjevac.

Najčitanije

Najnovije