Recept by Michael Symon

Grilani patlidžan
za 4 osobe
• 1 žličica sitno
sjeckanog češnjaka
• sol, papar
• 2 žlice rižina octa
• 2 žlice sojina umaka
• 1 žlica sezamova ulja
• ¼ žličice pahuljica crvene čili papričice
• 4 patlidžana
• biljno ulje
• sjeckana svježa metvica
ili listići korijandra

• Napravite pastu od češnjaka i soli. Umiješajte ocat, sojin umak, sezamovo ulje i pahuljice čilija. Zagrijte gril na visoku temperaturu. Patlidžane premažite uljem, posolite i popaprite. Grilajte dok malo ne pocrne. Narežite ih na manje komade i poslužite preliveno mješavinom octa te posuto metvicom i listićima korijandra.

Palite grill, spremili smo vas 3 recepta koji će zadovoljiti sva nepca
Profimedia 

Recept by Guy Fieri

Tacosi s grilanim kozicama
za 8 osoba
• sok 1 limete
• 1 žlica tekile
• 1 žličica kumina u prahu
• 1 žličica soli
• 1 žličica crnog mljevenog papra
• 500 g očišćenih kozica
• 16 kukuruznih tortilja
• biljno ulje
• šalica sitno sjeckanog zelenog kupusa
• ½ šalice sjeckanog ljubičastog kupusa
• 3 žlice sjeckanih listića korijandra
• ¼ šalice ljubičastog luka nasjeckanog
na tanke polumjesece

Za salsu pico de gallo:
• 4 velike rajčice, nasjeckane na kockice
• 2 žlice sjeckanih listića korijandra
• ½ ljubičastog luka (sitno sjeckanog ili čak mljevenog)
• 1 žličica sitno sjeckanog češnjaka
• 1 jalapeno papričica
• sok 1 limete
• sol, papar

• U srednjoj posudi izmiješajte sok limete, tekilu, sol i papar. Dodajte kozice i marinirajte 10 minuta. Tortilje zagrijte na tavi. Pokrijte ih kuhinjskom krpom da ostanu tople. Zagrijte ulje. Izvadite kozice iz marinade, istresite višak marinade, grilajte ih 4 do 5 minuta. Izmiješajte kupus, korijandar i luk. Nadjenite tortilje kozicama, i mješavinom kupusa, korijandra i luka te dodajte malo salse. Možete dodati i svježe mini rajčice.

Palite grill, spremili smo vas 3 recepta koji će zadovoljiti sva nepca
Profimedia 

Recept by Wolfgang Puck

Grilana svinjska rebarca s ljutim umakom
za 8 osoba
• 4 žlice smeđeg šećera
• 4 žlice luka u prahu
• 4 žlice češnjaka u prahu
• 4 žlice sušenih listića timijana
• 4 žlice sušenog origana
• 2 žlice mljevene crvene paprike
• 2 žlice mljevene ljute paprike
• 4 žličice kajenske papričice u prahu
• 4 žličice mljevenog korijandra
• 2 žličice crnog papra
• 2 žličice bijelog papra
• 2 žlice soli
• 2 komada svinjskih rebaraca u komadu
• maslinovo ulje
• ¼ šalice octa od jabukovače
• 2 žlice meda
• 1 crvena jalapeno papričica, bez sjemenki, mljevena
• 1 žlica sjeckanih listića svježeg origana

• Izmiješajte prvih 12 sastojaka da dobijete suhu marinadu. Pospite šalicu suhe marinade po rebarcima (ostalo sačuvajte za drugi put) i dobro utrljajte rukama. Pokrijte i pustite da odstoji u hladnjaku najmanje 1 sat ili tijekom noći. Za ljuti umak u zdjelici izmiješajte ocat, med, jalapeno papričicu, svježi origano te posolite i dobro izmiješajte. Čuvajte u hladnjaku do posluživanja. Gril zagrijte na najjaču temperaturu, potom sav ugljen pogurajte u jednu stranu, tako da dio grila bude hladniji, a dio jako vruć. Stavite rebarca na hladniji dio grila i pustite 20‑ak minuta. Okrenite rebarca i nastavite grilati dok se meso ne počne odvajati od kosti, ukupno oko sat i pol, s tim da svakih 20-ak minuta okrećete meso. Maknite s grila i pustite da odstoji 10 minuta prije rezanja. Poslužite s ljutim umakom.

Palite grill, spremili smo vas 3 recepta koji će zadovoljiti sva nepca
Profimedia