Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Otvoren natječaj za prijave na Talents Sarajevo 2021

Autor Story
Autor Story

Petnaesto izdanje Talents Sarajevo održat će se u okviru 27. Sarajevo Film Festivala, a poziv za prijave je otvoren do 30. lipnja

Izvor: Talents Sarajevo

Sarajevo Film Festival poziva talentirane filmaše i filmske kritičare iz Jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza da se prijave na petnaesto izdanje Talents Sarajevo, pod tematskim naslovom BRAVE. Od 13. do 20. kolovoza Talents Sarajevo će okupiti perspektivne režisere, producente, glumce, scenariste, direktore fotografije, montažere i filmske kritičare iz Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Cipra, Kosova, Mađarske, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Turske.

Ovogodišnja tema BRAVE problematizira činjenicu da ni svijet filma nije imun na razne oblike nejednakosti, diskriminacije i zloupotrebe moći. Ti mračni aspekti filmske industrije dugo su bili ignorirani, ili čak prešutno prihvaćeni kao njezini neizbježni i prirodni elementi. Dok mnogi filmaši nastavljaju hrabro upozoravati na društvene probleme, sistemski problemi unutar same filmske industrije često ostaju izvan fokusa njihove kritike. Ovogodišnjim izdanjem Talents Sarajevo želi odati priznanje za hrabrost upravo onim filmašima i inicijativama koji su pokazali da su te dvije kritike neodvojive, te su se suprotstavili zloupotrebi moći u svijetu filma.

Pokrenut u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo je izrastao u regionalno mjesto susreta i obuke perspektivnih filmskih radnika. I svojim petnaestim izdanjem, Talents Sarajevo nastavlja nuditi bogat izbor masterklasova, moderiranih stručnih razgovora i interaktivnih panel diskusija kao i projektnih laboratorija, studio programa i radionica.

Rok za prijave je 30. lipnja.

Za više informacija i prijavni obrazac molimo kliknite OVDJE.

27. Sarajevo Film Festival održat će se od 13. do 20. kolovoza 2021.

KONTAKT:

Adminstracija Talents Sarajevo
[email protected]

Najčitanije

Najnovije