Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOMADIĆ RAJA NA DUGOM OTOKU: Za najljepše plaže ne mora baš svatko znati...

Najljepše plaže Dugog otoka istražite sami, a mi vam donosimo tek kratki popis već 'isprobanih' uvala...

 Izvor: Instagram

Okupati se na Dugom otoku iznimno je lako - gdje god se okrenuli čeka vas bistro plavo more koje očarava i mami svojom ljepotom.

Skrivene uvale u kojima su netaknute ljupke plaže predstavljaju izazov za istraživače, ali i sve one željne privatnosti i mira.

Iako je zlatno pravilo da se do najimpresivnijih uvala može samo brodom ili čamcem, na Dugom otoku do nekih od najljepših plaža možete i standardnim prijevozom. Lokalci će vam uvijek pomoći, no neće vam otkriti baš sve svoje tajne lokacije.

Plaža Sakarun

Dugootočka ljepotica, plaža Sakarun, svojom će ljepotom očarati mnoge, i zadovoljiti sve koji žele kristalno čisto more i bijeli pijesak na dohvat ruke.

Sakarun je, kao i mnoge druge dugootočke uvale, sigurna luka za nautičare, i time čini Dugi otok idealnim mjestom za sklanjanje od moćnih sila mora i vjetra.

Veli žal

Veli Žal je još jedna plaža na Dugom Otoku. Riječ je o šljunčanoj plaži ispred otočića Mežanj. Plaža se nalazi na nenaseljenom dijelu Dugog Otoka, i gleda ka otvorenom moru. Ako idete na Veli Žal, samo slijedite dobro označenu asfaltiranu cestu, i nakon parkiranja laganim hodom za 5 minuta ste na plaži.

Plaža se prostire na više od kilometra duljine, što znači da ćete imati i više nego dovoljno mjesta za odabrati. Posebnu čar joj daju drvene nastambe pod koje se možete sakriti od sunca ili samo ako želite privatnost. Plaža ima i beach bar na svom samom početku.

Veli rat

Veli Rat je najsjevernije mjesto na Dugom otoku, a 3 km od mjesta na rtu otoka nalazi se najviši svjetionik na Jadranu.

Svjetionik je izgrađen 1849. godine i visok je 42 m, a prema usmenoj predaji utrošeno je 10 000 žumanjaka prilikom izrade karakteristične žute fasade svjetionika.

Gusta borova šuma okružuje svjetionik, a ispred se nalaze prekrasne šljunčane plaže s kristalno čistim morem.

Špilja Golubinka

Špilja Golubinka smještena je u uvali Brbišćica.

Ova neobična špilja prirodni je fenomen jer skriva veličanstvenu podvodnu plažu, a kroz otvor u unutrašnjost dopire svjetlost koja se prelama i obasjava kamene stijene stvarajući zaista poseban efekt, koji morate doživjeti.

Povezane vijesti

 Park prirode Telašćica

Telašćica je smještena na jugoistočnom dijelu Dugog otoka i najveća je i najsigurnija prirodna luka na Jadranu. Uvala je okružena s 13 otočića, a 1988. proglašena je Parkom prirode.

Tri su temeljna fenomena koja predstavljaju osnovna obilježja ovog područja: jedinstvena uvala Telašćica, strmci ili takozvane “stene“, koje se uzdižu do 161 metar nad morem i spuštaju se u dubinu do 90 m, i konačno slano jezero “Mir” s ljekovitim svojstvima.

Nije možda plaža za uživanje kroz cijeli dan, ali svakako je jedinstveno iskustvo okupati se u pretoplom muljevitom jezeru i onda samo malo prohodati do prvih stijena i oprati se od mulja u osvježavajućem moru.

Povezane vijesti

Tagovi

Magazin

Royals