Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STVAR JE U STAVU, A NE FILTERU: Evo kako napraviti savršenu fotografiju

Ideje kako pozirati za dobru fotografiju

 Izvor: Instagram

Takozvani 'body positivity' pokret sve je prisutniji na društvenim mrežama. Žene jedna za drugom objavljuju svoje fotografije bez šminke, bez filtera ili neke druge obrade, a sve u svrhu promicanja prirodnosti i podizanja svijesti javnosti o tome da su današnji standardi ljepote itekako nametnuti te da smo zaboravili cijeniti ono što nam je priroda dala.

'Mi smo žene, a ne lutke', poručila je Ida Prester nakon što je odlučila dići glas protiv senzacionalističkog medijskog pristupa ženskom izgledu vidjevši naslove o kantautorici Kristini Kovač. Pridružile su joj se potom mnoge poznate osobe, a posljednja u nizu bila je i voditeljica i urednica Uršula Tolj

No osim što se na društvenim mrežama nameću fotografije obrađene gotovo do neprepoznatljivosti, mnogima za oko često zapne i stav odnosno poza. Neke osobe prirodno se znaju namjestiti za poziranje, dok drugi muku muče s tim, pa i zbog toga pribjegavaju obrađivanju fotografija na kojima sužavaju struk, vrat, noge i tako redom. Ako ste i vi među njima, pronašli smo za vas nekoliko tutoriala uz koje ćete brže savladati prirodne poze i tako, bez ikakvih uređivača fotografija i šminke, napraviti idealnu fotografiju.

Poziranje pred fotoaparatom
Izvor: YouTube

kako pozirati
Izvor: You Tube

kako pozirati za Instagram
Izvor: You Tube

Magazin

Royals