Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRALJICA SOULA ODABRALA JE TKO ĆE JE GLUMITI: Život glazbene u kinima od rujna

Kraljica soula Aretha Franklin, koja je preminula 2018. godine, odabrala je Jennifer Hudson da je glumi u biografskoj drami koja se u kinima počinje prikazivati od 9. rujna

BeFunky-collage(10) Izvor: profimeda

Neponovljiva Aretha Franklin dobila je svoj filmsku priču koja prati pjevačicu od njezinih početaka u Detroitu, kada je kao mala pjevala u crkvenom zboru koji je vodio njezin otac, pa sve do kraljice soula. Imala je više od sto pjesama na ljestvici Billboard, osvojila je 18 Grammyja i bila je prva žena koja je ušla u Kuća slavnih rock and rolla.

Njezina obrada hita Otisa Reddinga ‘Respect’ postala je zaštitna pjesma feminističkog pokreta, ustoličila ju je kao ikonu u borbi za ljudska i ženska prava. Bila je više od pjevačice, a njezin turbulentni privatni život pjesmama je dao osobni pečat.

collage(7) Izvor: Profimedia

R_18896_RC Izvor: Profimedia

Film je režirala Liesl Tommy, a glazbenu zvijezdu igra oskarovka Jennifer Hudson koju je Aretha osobno izabrala za ulogu. Uz Hudson igraju Forest Whitaker, Tate Donovan i Mary J. Blige. Osim klasika ‘Respect’, film donosi i brojne njezine druge bezvremenske hitove.

- Mnogi imaju briljantne glasove, ali ona je jedina donosila pjesme na tako poseban način. Mislim da nećeš postati kraljica soula ako lagano ideš kroz život - rekla je Hudson uoči premijere.

R_21163_RC Izvor: Profimedia

Povezane vijesti

Magazin

Royals