Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LJETO JE PRI KRAJU, ŠTO SAD? Lakše ćete podnijeti JESEN uz seriju dokumentaraca na Klasik TV-u

Autor promo

Ljeto nam se i kalendarski bliži kraju, a hladniji jesenski dani su pred vratima. Ali, nema mjesta nostalgiji za ljetnim danima jer tu je Klasik TV!

cover-collage1(8) Izvor: promo

Od dokumentarnih serija u terminima ručka, koje se bave fenomenima i kulturom bivše Jugoslavije, do filmova o mitskom Trstu i kapitalizmu u bivšoj državi, Jugoplastici i košarci u Splitu te prvom poslijeratnom koncertu Đorđe Balaševića - na Klasik TV-u ovoga rujna imaju za svakoga ponešto.

Dokumentarni ciklus započinje u ponedjeljak 13. rujna zabavnim serijalom „SFRJ za početnike“ koji kroz 16 epizoda tematizira različite fenomene vezane uz kulturu svakodnevice bivše Jugoslavije, i to onako kako ih se sjećaju nekadašnji državljani Jugoslavije – s nostalgijom, sarkazmom, humorom, bez opterećenja i politikantstva. Serija „SFRJ za početnike“ prikazuje se svaki dan oko podneva.

 Izvor: promo


U srijedu, 15. rujna u 23:35 premijerno se prikazuje film „Odiseja u žutom“ koji služi kao podsjetnik na važne trenutke povijesti splitske i hrvatske košarke kroz legendarni košarkaški klub „Jugoplastika“. Prisjetite se kluba koji je proglašen najboljim košarkaškim kolektivom na svijetu u 20. stoljeću, koji je bio 7 puta prvak države, 10 puta pobjednik nacionalnog kupa, 2 puta pobjednik Kupa Radivoja Koraća i 3 puta zaredom klupski prvak Europe.

 Izvor: promo

Ciklus dokumentaraca na Klasik TV-u nastavlja se u utorak 21. rujna uz seriju „Robna kuća“ koja prati prve doticaje zapadne kulture početkom 50-ih godina na festivalima zabavne glazbe, zatim novi val, partizanske spektakle, uspjeh Bijelog Dugmeta, komedije Duška Kovačevića i osvajanje Kupa šampiona. U sklopu ove dokumentarne serije prikazano je više od 150 intervjua snimljenih u Beogradu, Ljubljani, Splitu i Zagrebu, a serija se prikazuje svaki dan oko podne.
U utorak, 21. rujna u 23:45 očekuje vas i film „Trst, Jugoslavija“ koji govori o vremenu kada se masovno putovalo preko granice po komadić kapitalističkog sna, a Piazza Ponterosso u središtu Trsta postala je omiljena šoping destinacija svakog građanina Jugoslavije. Tih su godina milijuni Slavena putovali u Trst jednom ili dvaput godišnje, međutim, rat na Balkanu sve je prekinuo.

 Izvor: promo

Rujanski val dokumentaraca završava u nedjelju, 26. rujna u 23:55 uz film o ljubavi, empatiji i hrabrosti. Film „Ratovi prolaze, ljudi ostaju“ prikazuje Đorđe Balaševića i njegov emotivni prvi nastup u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Nastup u prepunoj dvorani Skenderija 7. i 8. veljače 1998. godine u Sarajevu, nagovijestio je mirnija vremena, bolje odnose i veće razumijevanje, a za neke posjetioce ovih koncerata bila je to najljepša objava mira.

 Izvor: promo

Detaljan raspored svih domaćih filmova i serija na Klasik TV-a možete pronaći na web stranici www.klasiktv.com.

Magazin

Royals