Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UPOZNAJTE ORGANIZATORICE PRVIH 'GIRLS ONLY' PUTOVANJA U HRVATSKOJ: Ekskluzivno su nam otkrile nove destinacije

Upoznajte Teu Dimić i Helenu Buljan, organizatorice prvih putovanja namijenjenih isključivo ženama.

Girls only putovanja Izvor: Privatne fotografije

Nedjelja je idealan dan za odmor i maštanje.

Ako ovih dana maštate o putovanju, dopustite nam da vas inspiriramo. Preciznije, dopustite to Tei Dimić i Heleni Buljan, organizatoricama prvih 'girls only' putovanja u Hrvatskoj. Djevojkama je prva destinacija Dubai, no prvi smo ih zamolili da nam se predstave.

'Tea i Helena su dvije zaljubljenice u putovanja koja je sasvim slučajno spojio Instagram. Helena je poduzetnica, blogerica i mama dvoje djece iza profila Putovanjasazačinom, ja se bavim fotografijom i bloganjem na svom novom blogu i profilu Comeflywithme_blog, a dok Covid nije zeznuo stvar, radila sam u prodaji i marketingu. Obje volimo popiti dobar koktel, ista smo generacija, svaka kreativna na svoj način, obje smo alergične na kašnjenje i jutarnji smo tipovi. I dok je Heleni letenje avionom daleko od najdraže stvari na svijetu, ja bih i na posao svaki dan mogla avionom', priča nam Tea te otkriva kako su se upoznale na - Instagramu.

Tea Dimić i Helena Buljan Izvor: Privatna fotografija

'Nakon mojih iscrpnih priča i objava o životu u Dubaiju te ideje da organiziram jedno žensko putovanje upravo u taj grad, javila mi se Helena da ona također želi sa mnom, ali i ponudila pomoć oko organizacije s obzirom na to da je vlasnica turističke agencije Chili tours. I tako se sve pokrenulo, nakon nekoliko poruka i jedne kave na Cvjetnom.'

Tea je u Dubaiju živjela tri i pol godine te je zbog toga njihov program putovanja detaljniji nego drugi. 'Još jedan razlog zašto Dubai je i taj da ga Helena obožava i jako je puno svojih grupa već tamo vodila pa je i ona kao doma u Dubaiju. Cure na ovom putovanju mogu očekivati, uz sve one važne znamenitosti, posjete nekim zanimljivim Instagram lokacijama, lokalima i rooftop barovima, isprobavanje arapske kuhinje, ali i drugih svjetskih kuhinja, cjelodnevno vodstvo, privatnog vozača, a svako sljedeće putovanje u Dubai bit će malčice izmijenjeno što se tiče programa, upravo kako bismo prikazale šaroliku ponudu koju Dubai pruža', priča nam u nastavku Tea, ali i ekskluzivno otkriva da uskoro u ponudu stižu još neke destinacije.

'Jedna od njih će biti advent vikend u Bernu, u Švicarskoj, a druga su Maldivi u travnju iduće godine! Oba programa su spremna, dovršavamo još neke zadnje tehničke stvari te ćemo ih kroz nekoliko dana pustiti u prodaju. Već i sada imamo puno zainteresiranih žena za same destinacije pa vjerujemo da će im se i plan putovanja, namijenjen ženskom društvu, također svidjeti.'

Dubai Izvor: Shutterstock

Tko putuje s njima i koja su najčešća pitanja koja im žene postavljaju?

'Moram iskreno reći da nije bilo puno pitanja. Sve naše putnice prijavile su se odmah jer im se ideja jako svidjela i žele se zabaviti na samo nama poznati, ženski način, te otputovati negdje nakon godinu i pol dana. Samo se jedno pitanje konkretno postavilo, a ono je vezano uz Covid, no i za to postoji rješenje, a to je putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja s Covid pokrićem koje je svaka uplatila.

Naša prva grupa sastoji se od ženskih osoba od 20-ak godina pa sve do 50! Mame i kćeri, frendice, sestrične, solo putnice, poduzetnice, studentice, zaposlene u korporacijama. Šaroliko društvo koje povezuju iste želje i ljubav prema putovanjima. Druga grupa je otvorena za prijave, putuje se krajem siječnja, a kakve ćemo putnice tada imati tek trebamo vidjeti!'

A što je s muškim putovanjima?

'O muškim putovanjima nismo razmišljale i nemamo ih u planu, neka se dečki ne naljute. Iako smo sigurne da bi bilo zainteresiranih, smatramo da bi takvo putovanje onda najbolje vodio muškarac. Nas dvije smo ipak željele pružiti dodatne opcije, mogućnosti i na neki način sigurnost ženama koje se možda tako ne osjećaju putujući na bilo koji drugi način nego baš ovako, grupno i s drugim ženama', poručuju nam djevojke kojima želimo sretan put i odličnu zabavu!

Povezane vijesti

Magazin

Royals