Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJŠARMANTNIJI HOTEL U SUSJEDSTVU S ODLIČNIM RECENZIJAMA: Ovaj dvorac ne želite zaobići na svom putovanju 

Dvorac Castello di Reschio u Italiji divan je hotel, koji oduševljava svojim interijerom, ali i prirodom kojom je okružen.

Castello di Reschio Izvor: Instagram (@reschio)

Više nije dovoljno imati luksuzan hotel s maksimalnim brojem zvjezdica i odličnim recenzijama gostiju jer turisti posljednjih godina traže nešto drukčije i upečatljivo, a tu sigurno spada tisuću godina star Castello di Reschio.

Šarmantni dvorac se nalazi između talijanskih regija Umbrije i Toskane te je posljednjih godina sve češća destinacija ljudi iz cijelog svijeta.

Smješten je u mjestu Lisciano Niccone i u vlasništu je Benedikta Bolze. Njegovi roditelji su kupili sitnu parcelu u 1980-ima, a svake godine bi kupili još malo zemlje od obitelji koja je posjedovala dvorac. Konačno su 1994. uspjeli dobiti cijelo imanje na kojima su se nalazile staje, skladište duhana i dvorac.

Benediktu, koji je diplomirao arhitekturu u Londonu, trebalo je 25 godina da cijeli posjed renovira prema svojim zamislima. To je napravio uz podršku svoje supruge, umjetnice Nencie i obnavljali su 10 kuća na imanju 10 godina, dok su za to vrijeme s djecom živjeli u dvorcu.

Castello di Reschio Izvor: Instagram (@reschio)

Supružnici su sve tako divno uredili da je teško procijeniti oduzima li više dah eksterijer ili interijer. Castello di Reschio ima 36 soba i apartmana, spa, bar, restoran, biblioteku i bazen, a priroda oko njega, u kojoj se nalaze vinogradi, maslinike i šume, je zadivljujuća.

Benedikt je sam osmislio većinu namještaja, koji krase unutrašnjost hotela, i uskladio ga je s nekim vintage komadima. Pokrenuo je i dizajnersku tvrtku BB for Reschio preko koje se može naručiti pokućstvo i rasvjeta kakvi se nalaze u dvorcu.

Gosti Castello di Reschio imaju priliku uživati u jahanju i druženju u Palm Court Baru, stakleniku s visokim plafonom gdje je smješteno bogato raslinje poput palmi. Talijanske delicije se pripremaju u restoranima Alle Scuderie i Al Castello, a iz njih se pruža nevjerojatan pogled na imanje. Uz hranu je dostupna široka paleta vina od kojih se neka i proizvode na imanju, a moguće ih je kupiti i u hotelskoj trgovini.

Castello di Reschio Izvor: Instagram (@reschio)

Bračni par je nekadašnji vinski podrum zamijenio spa centrom u kojem se nalazi golemi bazen ispunjen slanom vodom i okružuju ga kameni zidovi. Gostima su na raspolaganju i sauna i sobe za razne kozmetičke tretmane. Usto, u dvorištu se nalazi otvoreni bazen koji nalikuje jezercu.

S obzirom na sve ove blagodati, teško je ne zaključiti da je Castello di Reschio najšarmantniji hotel u Italiji, a i šire.

Kako izgledaju unutrašnjost dvorca i imanje oko njega, pogledajte u našoj galeriji.

Povezane vijesti

Magazin

Royals