Zagreb je iz godine u godinu bogatiji za nova mjesta u kojima možemo nešto popiti, pojesti i družiti se. Ona nas osvajaju svojim interijerima, ugođajem i ponudom. Željno iščekujući dolazak proljeća i toplijeg vremena kada će trenutno prazne terase kafića i restorana postati vesele i glasne pronašli smo prelijepa mjesta čija unutrašnjost jednostavno osvaja.

U nastavku donosimo pregled zagrebačkih lokala u kojima garantiramo kako ćete uživati, a neki od njih su tek otvoreni.

Kata Brunch Bar

Brunch bar posvećen bezglutenskim proizvodima u Zagrebu nalazi se na dvije lokacije, Martićevoj 15 i Petrinjskoj 29. Riječ je o malenom lokalu koji u ponudi ima slane i slatke delicije bez glutena. Tako ondje možete probati salate, vegetarijanske i veganske sendviče, zlevanke i druge proizvode iz zanimljive ponude. 

Food Garden

Novootvoreno zeleno utočište u srcu grada, Food Garden smješten je na adresi Zrinjevac 16. Riječ je o plant based restoranu brze hrane i coffee baru. U njihovoj ponudi možete izabrati od glavnih jela preko originalnih raw slastica do prirodnih sokova i smoothieja.

FOOD DIVISION

Restoran s otvorenom kuhinjom koja spaja različite okuse, svojom ponudom zadovoljit će i vegane i ljubitelje steaka. Smjestio u Novom Zagrebu, pored Muzeja suvremene umjetnosti, na adresi Julija Knifera 7.

PUNKT

I Trnje, odnosno Martinovka, bogatija je za još jedan šarmantni bistro. Nalazi se u Kornatskoj ulici 1c, a ideja je pripremiti sezonsko jelo na žlicu koristeći isključivo namirnice visoke kvalitete, bez kemijskih začina i pojačivača okusa.

Briocherie

Na potezu između Trga bana Josipa Jelačića i katedrale, na adresi Bakačeva 5, nalazi se Briocherie. Riječ je o take-out kisoku koji nudi tradiocionalne talijanske slastice. Riječ je o brioš pecivu, koje se može pronaći u osam okusa, pravo mjesto za sladokusce.