Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'LAŽLJIVAC S DRUŠTVENIH MREŽA': Javnost razapinje turskog kuhara nakon večere od 330 tisuća kuna

Autor Sanja Petrović

Restoran internetske senzacije, turskog kuhara Nusreta Gökçea, jako je loše prošao prema ocjenama na TripAdvisoru.

 Nusret Gökçe.jpg Izvor: Profimedia

Restoran Nusr-Et Steakhouse, otvoren prošle godine u londonskom Knightsbridgeu završio je na 17.423 mjestu od 17.493 londonskih restorana prema ocjenama na TripAdvisoru. Osim toga, zauzeo je 265. mjesto od 265 steak-housea u britanskoj prijestolnici.

Rijetko tko bi očekivao da će takva sudbina zadesiti restoran kojem je vlasnik turski kuhar Nusret Gökçe, poznatiji kao internet senzacija Salt Bae.

Svijet je 2017. godine doslovno poludio za turskim kuharom zbog njegovog, kako se pisalo 'senzualnog i erotičnog' pristupa obradi hrane, posebno mesa.

Nusret Gökçe ima cijeli lanac steak-house restorana u nekoliko turskih gradova te u Dubaiju, New Yorku i na Mikonosu, a posluživao je zvijezde poput Antonija Banderasa, Ushera, Al Pacina, Andree Bocellija, Tommyja Hilfigera i mnogih drugih.

Londonski restoran dugo je najavljivao otvarenje, međutim stvari nisu bile baš blistave od samog početka rada. Najviše je bio na udaru zbog apsurdno visokih cijena. Svi britanski mediji su pisali o slučaju gostiju koji su za svoju večeru dobili račun od vrtoglavih 37.000 funti.

Restoran na TripAdvisoru ima 126 recenzija, a prosjek ocjena su mizerne dvije zvjezdice. 75 posto ocjenjivača, svoje iskustvo u restoranu označilo je kao 'užasno', a tek 30 kao izvrsno.

Jedan je gost svoj post nazvao 'Shi*e', a potom napisao: 'Suho, suho, suho. Bljutavo. Očigledno, Salt Bae štedi na soli kao i na svim drugim vrstama okusa. Rasipanje novca. Lažljivac s društvenih mreža. Žao mi je ljudi koji su uvjereni da je ovo dobra hrana.'

Recenzent koji je dao pet zvjezdica smatra da 'kritičari moraju odrasti.'

'Moje iskustvo bilo je ugodno. Svakako preporučujem ako imate novca i vremena', dodao je.

Minimalnu ocjenu dao je i gost koji je na kraju podužeg obrazloženja (namrgođeno osoblje, nejasan cjenovnik, osrednja hrana, previsoke cijene) rekao da će svakako nastaviti prati živopisnog gazdu Salt Baea na društvenim mrežama, ali nikad više neće nogom kročiti u neki od njegovih restorana.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image