U posljednjih nekoliko godina, Rovinj se istaknuo kao jedna od naših najposjećenijih i najpopularnijih turističkih destinacija. Zahvaljujući njegovom posebnom šarmu, pitoresknim šarenim ulicama i feel good energiji, Rovinj je mjesto koje privlači turiste iz svih krajeva svijeta i u svako doba godine. Među posjetiteljima Rovinja nalaze se i brojni domaći gosti za koje je postao ne samo ultimativna ljetna destinacija, već i omiljeni izbor za proljetni ili jesenski produženi vikend. Nakon što se istaknuo kao zvijezda hrvatskog turizma i svoje mjesto pronašao na brojnim listama najboljih destinacija na svijetu, nakon što je osvojio strane i domaće turiste, Rovinj je ove godine odlučio otkriti čari zime na obali.

Prosinac je dosad bio možda najmanje popularan mjesec za posjet Rovinju. No, novi koncept ovogodišnjeg adventa Rovinj je istaknuo kao must see blagdansku lokaciju. U nastavku vam donosimo pet razloga zbog kojih ćete ovog prosinca poželjeti posjetiti Rovinj.

Adventski vijenac u centru Rovinja
PR 

Spoj tradicionalnog, autohtonog i modernog

Novi koncept adventa Rovinj je kreirao oko onog što radi najbolje - savršenog spoja tradicionalnog, autohtonog i modernog. Po prvi put program će se odvijati na tri ključne lokacije koje će nuditi tri različita doživljaja adventa. Tradicionalni advent nalazi se ispred crkve sv. Eufemije, gdje su postavljene ručno izrađene jaslice u prirodnoj veličini. Glavni gradski trg je druga lokacija adventa u Rovinju, gdje će se od 9.12. moći kušati autohtoni specijaliteti, sve praćeno nastupom brojnih bendova, dok će treći, moderni advent, biti na gradskoj šetnici Lungomare Plaza podno hotela Grand Park, gdje će se svakog vikenda od 10 do 17 sati moći degustirati i kupiti najbolje od Istre – sirevi, tartufi, pršut, ulje, ispijati fantastična vina i pjenušci uz najljepši pogled na Mediteranu, DJ glazbu i atraktivan zabavni program.

Najbolje od svega, lokacije adventa u Rovinju su jedna od druge udaljene tek 10-ak minuta ugodne šetnje tako da u jednom danu možete doživjeti tri potpuno različite adventske priče i atmosfere.

Batana podno hotela Grand Park, Rovinj
PR 

Puno dobre glazbe

Kada kažemo da prosinac u Rovinju nudi ponešto za svakoga u smislu glazbe i zabave, onda je to uistinu tako. Od 9. prosinca na gradskom trgu svakodnevno će se održavati koncerti raznih glazbenih izvođača i DJ-a – Vatra, Le Monde, Alen Vitasović, Night Express, Opća opasnost. U novu 2023. ući će se s hitovima poznatog hrvatskog pjevača Tonyja Cetinskog i spektakularan laser show, a slavlje će se nastaviti uz legendarni rock bend Atomsko Sklonište. Za svakoga po nešto! Na Lungomare Plaza šetnici dnevnu blagdansku atmosferu vikendima će zagrijavati DJ-i te nastupi plesnih i glazbenih skupina.

Cjelokupni program koncerata na otvorenom i zatvorenom kao i nastupa kazališnih skupina dostupan je na rovinjadvent.hr.

Advent Rovinj dekoracije
PR 

More kao inspiracija

Glavna zvijezda ovogodišnjeg ugođaja i uređenja grada rovinjska je batana, simbol rovinjske pomorske i ribolovne tradicije, okićena svjetlećim božićnim dekoracijama koje će u moru ispred rovinjske rive čak i prvih dana 2023. privlačiti poglede posjetitelja. Koncept uređenja izrađen je u suradnji s poznatim akademskim slikarom Sašom Šekoranjom, koji je za razliku od uobičajenih prizora s puno snijega i šumom borova za ovu prigodu osmislio advent kao slavlje inspirirano morem.

Batana na ulazu u Carreru, Rovinj
PR 

Adventska zabava za velike i male

Rovinj je uvijek bio family friendly destinacija, a iznimka neće biti ni adventsko razdoblje. Uz pregršt raznolikog sadržaja koji je pripremio za odrasle, Rovinj nije zaboravio ni na najmlađe. Klizalište u centru grada zasigurno će biti dodatan razlog da sa sobom povedete i svoje najmlađe članove obitelji. Razne programe i igraonice moći ćete pronaći i na Lungomare Plazi tako da dok njihovi roditelji degustiraju istarske delicije, djeca imaju svoje veselje. Ukoliko se baš za posljednji dan ove godine nađete u Rovinju, ne propustite tradicionalan doček u podne na glavnom gradskom trgu.

Smještaj u fantastičnim hotelima

Opušteno ispijanje kuhanog vina dok vam sunce grije obraze posebno je iskustvo blagdana. Odlučite li se ostati koji dan više i zaista uživati u blagdanskom ozračju Rovinja, otkrijte topli ugođaj uz najbolji san u udobnim hotelima Maistre. U Grand Park Hotelu Rovinj, Hotelu Lone ili Hotelu Adriatic osjećat ćete se kao kod kuće zbog čega ćete odmah poželjeti produžiti svoj boravak u Rovinju i zbog čega ćete mu se uvijek iznova vraćati.

Grand Park Hotel Rovinj
PR Grand Park Hotel Rovinj

Hotel Lone
PR Hotel Lone

Hotel Adriatic
PR Hotel Adriatic

*Sadržaj nastao u suradnji s Maistrom i Turističkom zajednicom grada Rovinja-Rovigno.