Zaljubljenici u Božić i šarmantno blagdansko uređenje konačno su došli na svoje. Bliži se najsretnije doba godine, a mnogi su već počeli ukrašavati svoje domove u slatkom iščekivanju.

Za one kojima je možda ponestalo ideja ili bi voljeli iskušati nešto drugačije, provjerili smo koji su trendovi u blagdanskom ukrašavanju za ovu godinu uz koje će vaš dom izgledati moderno i besprijekorno.

1. Bijelo božićno drvce

Umjesto standardnog zelenog božićnog drvca ove godine veliki hit su bijela drvca, a poseban šarm vašem domu dat će drvca koja izgledaju kao posuta snijegom koja će stvoriti savršenu zimsku atmosferu.

2. Girlande od borovine i veliki ukrasi

Girlande od borovine
Shutterstock 

Božić 2022. ne može proći bez girlandi od borovine. Dobro će se slagati s božićnim drvcima i dati vašem domu dašak prirode. Objesite girlande ili vijence od borovih grančica na zidove ili vrata, a šik dodatak su veliki ukrasi koje ćete objesiti na njih.

3. Spavaća soba s duhom Božića

Dnevnu sobu će vjerojatno svi bar malo ukrasiti za blagdane, ali samo će pravi zaljubljenici u Božić blagdansku atmosferu poželjeti od prvog trenutka kad ujutro otvore oči.

Ukrasite krevet simpatičnim pokrivačima i jastucima s božićnim printevima ili uzorcima, dodajte nekoliko ukrasa na zidove ili police, a ako imate prostora, ubacite i božićno drvce.

Poigrajte se bojama i uzorcima i pustite mašti na volju.

4. Pomiješajte bijelu i zelenu

Božićni ukrasi
Shutterstock 

Tradicionalne božićne boje su crvena i zelena, a ako ovaj put želite elegantni odmak od tradicije, pokušajte kombinirati ukrase od bijele i zelene boje koji će vašem prostoru dati sofisticirani zimski izgled.

5. Jednostavni božićni ukrasi

Minimalističko božićno uređenje
Shutterstock 

Kuglice za bor su jedan od najvažnijih božićnih ukrasa, no to ne znači da vaše božićno drvce ili prostor moraju biti natrpani svim vrstama šarenih kuglica. Za minimalističku verziju isprobajte jednostavne ukrase u jednoj boji.

6. Mini šuma

Minijature su svakako u trendu, a za idealan ukras na božićnom stolu izaberite središnji komad u obliku šume koji će zadiviti vaše goste i doprinijeti blagdanskoj atmosferi.