Čak i da niste ljubitelj kampiranja i spavanja na otvorenom, a izlete u prirodu, u pravilu, završavate u hotelskoj sobi, apartmanu ili vožnjom prema udobnosti vlastitog doma, glamping kućica Altera Glamping koju je tvrtka Altera, u sklopu svog Organic Altera programa premijerno predstavila na sajmu Place2go, definitivno će promijeniti vaše mišljenje.

IMG-20230328-WA0002.jpg
dino ninković 

Kampiranje s pet zvjezdica, te luksuz u skladu s prirodom, posjetitelji sajma po prvi su put imali priliku vidjeti uživo, a sama tvrtka Altera, koja njeguje osmogodišnju uspješnu suradnju s organizatoricom Place2go sajma Damjanom Domanovac u vidu opremanja ove manifestacije, ove se godine prvi put uključila i kao izlagač.

IMG-20230328-WA0003.jpg
dino ninković 

Nitko od posjetitelja nije ostao ravnodušan prilikom razgledavanja Altera Glamping kućice, koja je s organskim šatorom i rustikalnim drvenim elementima prekrasan dodatak svakom prirodnom okruženju. Njezin dizajn osmišljen je kao luksuzni privremeni smještaj za ekološki osjetljiva okruženja, a genijalno jednostavni modularni drveni okviri i strukture šatora brzo se postavljaju i jednako lako premještaju ili uklanjaju, za sobom ostavljajući samo trajan dojam kvalitete, udobnosti i pametnog dizajna. No, boravak u prirodi ne mora biti tek intimno iskustvo, jer Altera Glamping izvrstan je odabir i kod organizacije različitih evenata, kako onih poslovnih, tako i turističkih, a glamping kućice sve su veći trend i najoriginalnija ideja kod organizacije vjenčanja u prirodi ili na otvorenom.

IMG-20230328-WA0004.jpg
dino ninković 

'Riječ o jedinstvenom i prijeko potrebnom novitetu na našem tržištu. Uvijek nam je izazov i zadovoljstvo izlaziti izvan okvira klasičnih evenata na otvorenom te probijati led novim trendovima, ali i biti dio rješenja globalnih problema. Program Organic pruža kvalitetu, udobnost i odličan dizajn, a odlično se nadovezuje na prirodno okruženje', objašnjava direktorica Altere, uspješna poduzetnica i organizatorica evenata Ivana Škrlec.

IMG-20230328-WA0006.jpg
dino ninković 

U svakom slučaju, održivost ne pripada budućnosti, već je to naša nužna sadašnjost. Upravo zato održivi eventi u prirodi su potreba, a ne trend, jer biti dio prirode najveći luksuz. Direktorica Altere Ivana Škrlec tijekom sajma sudjelovala je i na panelu te najavila podizanje održivog smještajnog kapaciteta u vidu glamping naselja. Značenje evenata za turizam, evente kao turistički proizvod, te održive glamping kućice pozdravila je i prepoznala kao izvrsnu ideju i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

IMG-20230328-WA0000.jpg
dino ninković 

„Visoko kvalitetan i održiv turizam trebaju živjeti svi dionici destinacije. Zaista smatram da je za bilo kakav uspjeh u turističkoj destinaciji izrazito važno postići sinergiju svih dionika destinacije. Na tragu toga, smatram da je ključ uspjeha destinacije upravo – čovjek“, poručila je Ivana Alilović.