Lucija Lugomer, naša poznata influencerica i model, odlučila se riješiti dioptrije te je s nama podijelila svoje iskustvo. Saznajte sve o ovoj revolucionarnoj metodi i oslobodite se dioptrije!

Budućnost laserske korekcije vida

Velika novost u Hrvatskoj je ReLEX SMILE metoda za lasersko skidanje dioptrije koja se izvodi ekskluzivno u Poliklinici Vukas. Radi se o preciznoj i minimalno invazivnoj metodi kojom u veoma kratkom vremenskom periodu možete riješiti problem kratkovidnosti i astigmatizma, rekao nam je prof.dr.sc. Damir Bosnar, jedan od najboljih oftalmologa u Hrvatskoj, profesor na Medicinskom fakultetu u Osijeku i član refraktivnog kirurškog tima Poliklinike Vukas.

Prof.dr.sc. Damir Bosnar.jpg
promo 

Od početka ove godine u Poliklinici Vukas laserska korekcija vida izvodi se najnaprednijom ReLEx SMILE (Small Inscision Lenticule Extraction) metodom pomoću VisuMax femtosekundarnog lasera čiji je tvorac svjetski poznata i vodeća tehnološka tvrtka iz područja optike i optoelektronike te dugogodišnji partner Poliklinike – njemačka tvrtka Zeiss.

SMILE predstavlja prvu i najsigurniju metodu kojom je započela treća generacija laserske korekcije dioptrije i važno ju je razlikovati od njezinih prethodnika, PRK i LASIK zahvata koji spadaju u prvu te drugu generaciju laserske korekcije dioptrije. Također, SMILE metoda uspješno se izvodi od 2012. godine u cijelom svijetu i koja iza sebe ima više od 6 milijuna zadovoljnih pacijenata!

ReLEX SMILE metoda skidanja dioptrije.jpg
promo 

Nova SMILE metoda u Poliklinici Vukas razlog je zbog kojeg se i Lucija Lugomer odlučila za lasersku korekciju vida. Lucija se prepustila vrhunskom timu i u 15 minuta riješila dugogodišnju dioptriju:

„Moram priznati da sam oklijevala skinuti dioptriju sve ove godine i bila sam dugo u potrazi za metodom koja bi zadovoljila potrebe mog dinamičnog životnog stila. Nisam željela prolaziti kroz nekoliko tjedana oporavka, nošenje sunčanih naočala zbog preosjetljivosti oka i slično. Kako sam mama malenog dječaka, svaki dan mi je vrlo aktivan, a i zbog svih poslovnih obaveza duži oporavak mi jednostavno nije bio opcija, izjavila je Lucija. Kada sam čula da je u Hrvatskoj konačno dostupna SMILE metoda skidanja dioptrije s vrlo kratkim periodom oporavka , nisam dvojila ni trenutka, znala sam da je to prava stvar za mene!“, izjavila je Lucija.

Pregled za lasersku korekciju vida
promo 

Kandidati za ReLEX SMILE metodu

Kandidati za lasersku korekciju vida su pacijenti koji pate od miopije, odnosno kratkovidnosti s dioptrijom do -10,00, potom oni koji imaju astigmatizam do 5,00 dioptrija kao i oni koji imaju oba poremećaja vida. Prije samog zahvata potrebno je obaviti kompletan oftalmološki pregled vida u Poliklinici Vukas kako bi bili sigurni da kandidat može pristupiti zahvatu.

Pregled za lasersku korekciju vida
promo 

„Kada sam došla obaviti prvi pregled, prof. dr.sc. Damir Bosnar zaključio je da sam idealan kandidat za zahvat. Stvarno sam bila ugodno iznenađena pristupom stručnjaka i velikom dozom razumijevanja za moje strahove i sumnje vezano uz zahvat koji su se na kraju pokazali u potpunosti nepotrebnim. Također, postala sam i svjesna kako često zaboravimo da je i očima potrebno pružiti vrhunsku i redovitu brigu.“, rekla je Lucija.

Minimalno invazivan zahvat garantira maksimalnu brzinu oporavka

Osim što je nova ReLEX SMILE metoda predvodnik modernije i sofisticiranije tehnologije što se odražava na jednostavnosti samog zahvata, od svojih prethodnika razlikuje se i po brzini oporavka pacijenta. Nakon zahvata, pacijent može ići kući i nije potrebno stavljati zaštitni flaster preko oka, boraviti u zatamnjenom prostoru i nositi sunčane naočale. Na kontrolu pacijent dolazi dan nakon zahvata kada se može vratiti gotovo svim svojim dnevnim obvezama. Vid se popravlja već dan ili dva nakon operacije, a nakon sedam dana potpuno je stabilan. 

Laserska korekcija vida SMILE metode
promo 

Svoje iskustvo laserske korekcije vida opisala nam je i Lucija:

'Sami zahvat protekao je puno brže i lakše nego što sam ja to zamišljala. Nisam osjećala nikakvu bol, potpuno i s punim povjerenjem sam se prepustila vodstvu liječnika. Mislim da je dozica nervoze normalna kada se radi o bilo kojem zahvatu, ali liječnici i sestre su me proveli kroz svaki korak, do najmanje sitnice što je potpuno smirilo bilo kakvu nervozu. U svakom trenutku sam znala što se događa i to mi je ulijevalo veliku dozu sigurnosti.'

Laserska korekcija vida SMILE metoda
promo 

„Oporavak mi je bio najveće iznenađenje! Nakon zahvata drugi dan navečer svome djetetu sam, kao i obično, čitala priču za laku noć, a već tri dana nakon zahvata sam imala zakazano snimanje kojeg sam bez problema odradila. Svaki dan mi se vid značajno poboljšavao i kroz par dana sam savršeno vidjela. Stvarno divan osjećaj! Prvi put u dugo vremena ne trebaju mi više nikakva pomagala poput leća ili naočala i imam napokon potpunu slobodu.“, zaključila je Lucija.

Zbog rekordno brzog oporavka, SMILE metoda posebno je pogodna za sve one koji imaju veoma aktivan stil života ili profesije koje zahtijevaju brzi oporavak i tjelesnu spremnost, poput sportaša, pilota, vojnika i drugih.

Napokon progledajte i nasmijte se očima uz revolucionarnu SMILE metodu

Osjećaj slobode kojeg dobijete kada više ne ovisite o naočalama ni lećama je neprocjenjiv. Nema više nervoznih traženja naočala koje ste slučajno negdje ostavili, zamagljenih stakala pri ulasku u zagrijane prostore, niti skidanja naočala pri sportskim aktivnostima u kojima sudjelujete sa zamagljenim vidom. Nema više stavljanja leća u oko svako jutro i vađenja iz oka navečer, niti dugih čekanja dok vas konačno nazovu iz optike da su vaše leće napokon stigle.

Uz malu pomoć nove ReLEX SMILE metode i sigurne ruke iskusnih kirurga Poliklinike Vukas, možete bezbrižno uživati u svim aktivnostima i potpuno vjerovati svojim očima. I nimalo manje važno, ne kaže se uzalud kako osmijeh nije potpun ako se ne smijete i očima. Zato, napokon progledajte bez pomagala, bezbrižno uživajte u svim aktivnostima i nasmijte se očima!

Suradnja Poliklinike Vukas i njemačke tvrtke Zeiss postoji više od 20 godina i zaista smo ponosni na još jednu suradnju sa svjetski poznatom firmom u svijetu oftalmologije. S obzirom da je tvrtka Zeiss predvodnik najmodernije treće generacije laserske korekcije dioptrije, velika nam je čast što možemo reći da je SMILE metoda postala dio naše ponude.

U našem poslovanju uvijek smo težili praćenju trendova i noviteta u oftalmologiji u kombinaciji s iskusnim stručnjacima. Upravo tu 'dobitnu kombinaciju' za SMILE metodu možete pronaći u prof.dr.sc. Damiru Bosnaru i dr. Nevenu Miličiću koji iza sebe također ima dugogodišnje iskustvo u refraktivnoj kirurgiji te velik broj zadovoljnih pacijenata, objasnio je M.Sc. Damjan Žunić, ravnatelj Poliklinke Vukas.

Lucija Lugomer i Poliklinika Vukas
promo