JEDNAKO SU VAŽNE KAO VJEŽBANJE: Tri stvari koje morate napraviti odmah nakon treninga

Kako izgleda vrijeme neposredno nakon treninga, jednako je važno kao i sam trening pa obavezno napravite ove 3 stvari.

Unsplash

U savršenom svijetu, jednom kada bismo završili s treningom, bili bismo prepuni energije, lica koje blista od rosnog znoja, imali bismo dovoljno vremena za hlađenje i opuštanje, a zatim bismo ispili ukusan smoothie s pravom ravnotežom proteina i ugljikohidrata, nakon čega bi uslijedilo opuštanje pod tušem. U stvarnosti, većina treninga završava crvenim licem, znojem i u žurbi. 

Savršena rutina nakon vježbanja nešto je što je puno lakše u teoriji nego u praksi, ali ako se pitate što učiniti nakon treninga ili što prvo učiniti ako imate ograničeno vrijeme, evo onog najvažnijeg. Znajte da je prvih 30-ak minuta nakon treninga jednako važno kao i sam trening. Način na koji se od treninga oporavljate, punite baterije i obnavljate energiju za ostatak dana zaslužuju prvo mjesto na vašoj listi prioriteta, a ovo su tri najbolje stvari koje biste trebali učiniti odmah nakon treninga. 

Istezanje mišića

Prva stvar koju biste trebali učiniti je istegnuti se dok su vam mišići još topli pa nemojte smetnuti s uma da se  ohlade za 30-40 minuta. Kada se mišić ohladi, on se skupi, a ako ga pokušate opustiti tada, možete se ozlijediti. Odradite najmanje pet minuta istezanja nakon treninga, a zatim tijelo izmasirajte barem pet minuta pjenastim valjkom za pravilan oporavak.