GOSTI SE OTIMAJU ZA NJENE SLASTICE: Tea Mamut za Story.hr donosi brz i jednostavan recept za uskršnje kolačiće

Slastičarka Tea Mamut za Story.hr donosi recept za brze i jednostavne uskršnje kolačiće.

Story

Osim što uživamo u hrani, okupljanje s obitelji i prijateljima te uživanje u najboljim vinima, neizostavan su dio svakog Uskrsa.

Nakon zasitnog uskršnjeg ručka, često tražimo nešto slatko, a samo za Story.hr, popularna slastičarka Tea Mamut donosi jednostavan i brz recept za sve ljubitelje slatkih kolačića.

KUKIRIKI

Za 15 komada po 67grama

Privatna fotografija 

- 227g maslaca, sobne temperature
- 100g svijetlog Muscovado šećera
- 100g šećera
- 1 jaje, sobne temperature
- 3 žumanjka, sobne temperature
- 5g soli
- 330g glatkog brašna
- 7g sode bikarbone
- 100g tamne čokolade
- 100g mliječne čokolade
- 130g sjeckanog kikirikija (neslanog)

Postupak:

- Miksajte maslac na sobnoj temperaturi s oba šećera, dok ne postane pjenasto
- Postepeno dodajte jaja i žumanjke
- Dodajte sve suhe sastojke i samo kratko izmiksajte dok se ne poveže
- Formirajte kuglice od 67g, lagano ih spljoštite i stavite na papir za pečenje (pazite da imate dovoljno razmaka između svakog)
- Pecite na 180 stupnjeva, 11 minuta
- Sačekajte dok se potpuno ne ohlade prije nego ih odvojite od papira