Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preview NEWS

Kako njegovati plavu kosu? Nakon ovog imat ćete blond nijansu iz snova!

Da, moguće je biti bez onog mnogima mrskog pigmenta koji prvi 'upadne u oči' nakon loše koloracije! I, da, moguće je da boja dugo ostane postojana!

Izvor: Shutterstock

Sve žene koje su ikada pokušale biti plavuše, znaju koliko je teško održavati boju postojanom. Plava kosa, čak i kad je o prirodnim plavušama riječ, sama je po sebi više suha od ostalih vrsta kose, pa ju je i teže održavati sjajnom i glatkom. Platinasta, pepeljasta, zlatna, bež..., sve je to plava nijansa, a s obzirom na to da je tretman bojenja kose u plavo, najzahtjevnija koloracija, i – htjeli to priznati ili ne – svojevrstan stres za vlasi, plava kosa treba specifičnu njegu.

Izvor: Keune

'Kako bi se postigao visoki stupanj posvjetljenja, kosu treba tretirati 'najjačim' proizvodima za bojanje. Kosa tako gubi puno svojih sastojaka, poput keratina ili aminokiselina, te često postaje podložna isušivanju, pucanju, postaje krhka, porozna, propusna... Najvažnije je, dakle, nadoknaditi sve navedeno i još očuvati boju da ne postane mjedena - žuta', savjetuje Mirka Vrbanić Čorak, edukacijski ekspert i viši savjetnik u prodaji i marketingu Keune Akademije.
U tu svrhu, savjetuje ova stručnjakinja, koriste se proizvodi koji su u stanju regenerirati površinu, smanjiti elektricitet, vratiti elastičnost, olakšati manipulaciju i obnoviti ispucale vrhove. Uz klasične proizvode za njegu plave kose, obavezno je povremeno koristiti i proizvode koji sadrže umjetne pigmente boje - najbolje ljubičaste pigmente - koji neutraliziraju žuto, primjerice one iz linije Silver Savior.

Izvor: Keune


U želji da postanu plavuše, mnoge žene u kratkom vremenu prolaze i nekoliko faza blajhanja i bojenja, pa takva, tretirana kosa vapi za dodatnom njegom. No žene – tko im može zamjeriti! – žele imati sve – i blond pramenove i zdravu, čvrstu i svilenkasto meku kosu. A to se, kaže Mirka Vrbanić Čorak, može postići u tri koraka.
'U novi Keune Blond program za zdravu kosu, Keune laboratoriji integrirao je Blond Fuser tehnologiju u Ultimate Blonde, Power Blonde i Cream Blonde liniju, kao i u Care Silver Saviour šampon i regenerator, koji svojim jakim ljubičastim pigmentom neutraliziraju bakreno-zlatne tonove te osvježavaju hladnu, pepeljastu boju. Uzbuđeni smo i zbog toga što smo lansirali dva potpuno nova proizvoda: After Blonde Treatment i Silver Savior Foam Treatment. S Keune Blond programom za zdravu kosu, kosa ostaje lijepa i blond, a veze unutar kose čvrste', kaže Mirka Vrbanić Čorak i pojašnjava zašto je Blond Fuser tehnologija toliko revolucionarna.

Naime, riječ je o unikatnom kompleksu koji štiti postojeće i kreira nove disulfidne veze u samoj kosi, pomažući u zaštiti njezina integriteta. Ovaj prirodni kompleks na biljnoj bazi sastoji se od L-arginina, aminokiseline prisutne u ljudskom tijelu, i glukoze, tj. jedne vrsta šećera. Ovi se sastojci automatski aktiviraju tijekom procesa posvjetljenja, stvarajući nove veze i smanjujući oštećenja kose tijekom samog tretmana posvjetljenja.

KORAK 1: POSVJETLJENJE+OBNAVLJANJE
Keune puderi za posvjetljenje - Power Blonde i Cream Blonde - sadrže integriranu Bond Fuser tehnologiju za zaštitu tijekom posvjetljivanja za izgradnju i očuvanje postojećih veza. 

Izvor: Keune

KORAK 2: NJEGA + ZAŠTITA
Nakon posvjetljenja blond kosa treba specijalnu njegu: After Blonde Treatment, kompletno novi tretman u salonu za zdravu, meku i trajno regeneriranu kosu.

Izvor: Keune

KORAK 3: ODRŽAVANJE, OSVJEŽAVANJE + REGENERIRANJE
Kako bi plava kosa izgledala zdravo i lijepo i kod kuće, tu su Keune Care šampon i regenerator, kao i Keune Care Silver Savior pjena za kondicioniranje, koja će spriječiti ispiranje boje.

Izvor: Keune

Otkrijte nam što vam smeta na vašoj kosi, iskreno i bez zadrške, a tri čitateljice s najoriginalnijim odgovorima na dar će dobiti KEUNE hair make over, šest mjeseci besplatne njege i paket proizvoda po svojoj mjeri. Na kreativni natječaj #TvojaKosaNašaBriga možete se prijaviti OVDJE.

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Keune.

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najnovije

Najčitanije