Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promo

Saznajte kako kod kuće ublažiti bolove u leđima i vratu

Bolovi u leđima su problem s kojim se brojni ljudi susreću, bez obzira na dob

Izvor: promo

Zbog trenutačne situacije mnogi rade od kuće i to većinom u improviziranim radnim uvjetima za kuhinjskim stolom. Upravo zato mnogi se susreću s bolovima u leđima i vratu kao posljedicom nepravilnog sjedenja i manjka kretanja.

Iako ste trenutno zatvoreni u kući ili uredu to ne mora značiti da cijelo vrijeme trebate provesti u sjedećem položaju. Svakih sat vremena ustanite i prošećite nekoliko minuta. Osim toga, bilo bi dobro da svakodnevno izvodite vježbe istezanja za leđa. Pritom je važno da pažljivo istežete svoja leđa i budete posebno oprezni ako imate bilo kakve ozljede ili zdravstvene probleme.

Vježbe za istezanje leđa

Za vas smo pripremili vježbe koje možete raditi jednom do dvaput dnevno, no pazite na vlastita ograničenja i kondiciju. Slušajte svoje tijelo i radite ono što vam najbolje odgovara.

Povlačenje koljena na prsa

Ova vježba odličan je način za istezanje donjeg dijela leđa, a izvodi se vrlo jednostavno. Lezite na pod s ispruženim nogama, a zatim s obje ruke primite jednu nogu savijenu u koljenu i vucite ju prema prsima. Ostanite tako barem jednu minutu. Postupak ponovite s drugom nogom.

Podizanje zdjelice

Druga vježba po redu, osim što djeluje na leđa, jača i mišiće abdomena. Lezite na pod s nogama savijenima u koljenima, a ruke možete staviti kao oslonac ispod glave ili ih držati uz tijelo. Podignite zdjelicu, držite nekoliko sekundi, a zatim opustite. Vježbu ponovite 10-ak puta.

Podizanje gornjeg dijela tijela

Ova vježba je odlična za istezanje cijele kralježnice. Lezite na trbuh s lagano raširenim nogama, a ruke savinite u laktovima tako da dlanove držite na podu u ravnini s ramenima. Lagano podižite gornji dio tijela oslanjajući se na ruke, pazeći pritom da je zdjelica priljubljena uz pod. Ovaj položaj držite barem jednu minutu. Iako vježbe za istezanje kralježnice mogu pomoći kako biste smanjili pritisak na taj dio tijela, kada nastupi bol jedino što želite je da ona što brže prođe. I treba brzo reagirati, ne čekati da se bol pojača i potraje predugo jer postoji mogućnost razvoja kroničnih tegoba. Stoga je kao dio kućne ljekarne dobro imati flaster protiv bolova kao što je Itami, prvi bezreceptni flaster koji djeluje točno gdje boli.

Izvor: promo

Iznimno je jednostavan za korištenje, potrebno ga je nalijepiti na kožu direktno na bolno mjesto, a djeluje do 12 sati i ne ostavlja tragove na odjeći.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Plaćeni oglas o lijeku. ITA-AD-009-20032020

Izbor Urednika

Royals