Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promo

Inspiracije - društveno-kulturno događanje koje zove na pozitivnu promjenu

Autor Rosie Kugli
Autor Rosie Kugli

Na zagrebačkom moru, u čudesnom ambijentu beach bara Eat Me održane su još jedne „Inspiracije”, inspirativno-urbano druženje na kojem ne nedostaje zabave, druženja, širenja kruga prijatelja i suradnika, ali i onog najvažnijeg : pregršt pozitive, nadahnutih priča i dobre vibre.

Izvor: Martina Kenji

„Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju“, rekao je veliki Nikola Tesla. Iskreno, ne znam jesu li se organizatorica Anita Vukušić Crevar i voditeljica Jana Fabijanić povele nadahnutom mišlju genijalnog izumitelja, ali definitivno ima nešto u promatranju i slušanju, ne samo prirode, već i inspirativnih ljudi. Tako se i nakon ove inspirativne večeri glasno šaputalo o moći promjene, jer ne samo da smo imali večer u kojoj smo se inspirirali, naučili pregršt novih stvari, uživali u dobroj vibri, nego smo upoznali nova lica i njihove priče, a možebitno i motivirali da promijenimo nešto u našim životima.

Izvor: Martina Kenji


Kao što već znamo, 'Inspiracije' se profiliraju kao platforma gdje ljudi mogu prezentirati sebe i svoj rad u najboljem svjetlu, što je prepoznala Poliklinika Milojević. Šarmantni i zabavni dr. Nikola Milojević kao i svaki put nesebično je podijelio neke novitete i predstavio dva vrlo uspješna tretmana: 'ONDA' za nekirurško oblikovanje tijela i uklanjanje celulita te 'HydraFacial' za čišćenje i hidratizaciju lica. Nije naodmet znati da se Poliklinika Milojević prva u Hrvatskoj specijalizirala i posvetila upravo nekirurškoj estetskoj medicini.

U korak je sa svjetskim trendovima pomlađivanja kao što su tretmani botoxom, dermalnim filerima, krvnom plazmom, microneedlingom itd., a također ima i najsuvremeniji laserski centar za pomlađivanje i uljepšavanje. Visoke standarde koje je postavio dr.Milojević svesrdno podržava i tvrtka Revelo koja uspješno izlazi u susret svim zahtjevima moderne, dinamične, rastuće poliklinike.

Za uspješan event, koji se kao inspiracija podudara s osnovnim motivom koji su organizatorice zamislile, kao i uvijek do sada pobrinuli su se inspirativni gosti:

Dolce Vita

Prva inspirativna gošća bila je glavna urednica mjesečnika Sensa, glavnog hrvatskog wellbeing magazina te organizatorica raznih događanja koja pospješuju kvalitetu života, svima znana i omiljena Izabela Vrtar. Svojim primjerom i stilom života koji promiče, pokazuje i uči nas da život baš svakoga dana može biti lijep.

Dolce vita – kaže i osmjehuje se zagonetno.

Izabela je osmislila identitet i sadržaj magazina za sretniji život Sensa, a suautorica je projekata Sensa vikend, Sensa dan i Sensa Yoga Retreat koji okupljaju predavače-stručnjake o temama zdravlja i duhovnog razvoja te polaznike u potrazi za kvalitetnim sadržajem koji im nudi alate za promjenu životnih navika već duže od 10 godina.

Izvor: Martina Kenji


Izabela nam je otkrila mnoštvo zanimljivosti iz svog života, na primjer kako spaja svoje dvije velike ljubavi, glazbu i novinarstvo. Od malih nogu doslovce je gutala sve dostupne časopise, a onda je svoje znanje i strast pretočila u 'Sensu', časopis koji podiže energiju i djeluje iscjeljujuće.

Izvor: Martina Kenji

- U Sensi sam imala suputnika koji me poticao da budem bolja, da moji odnosi, reakcije i djelovanje postanu zreliji i smisleniji, da promišljam o zdravlju, prirodi. Iako je moj “zadatak” u posljednjih 13 godina bio kreirati njegov sadržaj, prava istina je da je sadržaj Sense na kraju kreirao mene -

Od 2020. je i glavna urednica premium magazin Adria Luxury Society koji izlazi na hrvatskom i engleskom jeziku, namijenjen je biznis communityju i nije u slobodnoj prodaji. Hobiji su joj vježbanje, učenje francuskog i sviranje klavira. Voli pjevanje, ples, druženje, lijepe stvari u životu kao putovanja, finu hranu, modu, interijere. Jednom riječju, jedna je od onih osoba 'otvorenih za iskustva i ljepotu življenja, onaj iskričavi joie de vivre'...

Izabela je kći prerano preminulog Tomislava Ivčića, velikana i legende domaće glazbe koji je itekako zadužio hrvatsku glazbenu scenu, a oca pamti kao veselog i nasmijanog. Danas je u sretnom braku i majka dva sina. Inspiraciju crpi u ženama koje je okružuju, a ona inspirira otvorenošću i aktivnošću na svim poljima. Itekako je svjesna da nitko od nas nije savršen, ali gledajući je onako savršenu i uređenu, kako pršti pozitivom i vedrinom, ne mogu se oteti dojmu da iznimke itekako postoje.

Da iznimke postoje, svjedoči i DOMAGOJ LIPOŠINOVIĆ, Executive Coach i poslovni trener metode NLP, apsolutno genijalno pozitivan lik koji nam je otkrio tajne dobre komunikacije, kako prepoznati i potaknuti kreativnost i zašto je dobro izaći iz svoje zone komfora.

Izvor: Martina Kenji

Koliko ste puta komunicirali, a niste se razumjeli sa sugovornikom?

Vještine dobre komunikacije ne uče se baš u školi, a danas predstavljaju temeljnu komponentu za postizanje kako osobnog, tako i profesionalnog uspjeha.

-Da biste aktivno slušali svog sugovornika, usmjerite se na njega, gledajte ga u oči. Nemojte ga prekidati te se uistinu nastojte fokusirati na ono što Vam govori, a ne na ono što biste Vi sljedeće željeli reći -

Tako nam je Domagoj Lipošinović, NLP-evac koji pojedincima i timovima pomaže da pronađu inspiraciju u onome što rade i time postižu još bolje rezultate, pojasnio važnost aktivnog slušanja koja je nedvojbeno jedna od najvažnijih komponenti uspješne komunikacije. Naravno, to smo odmah i isprobali.

Inače, neurolingvističko programiranje bavi se izvrsnošću u svim područjima života i omogućuje ljudima da postanu izvrsni u onome što žele.

Domagoj već 5 godina vodi NLP Business Akademiju usmjerenu na osobni razvoj i unaprjeđivanje komunikacijskih vještina, a na razvoju rukovoditeljskih vještina surađuje s vodećim tvrtkama u regiji i Zapadnoj Europi.

U 10-godišnjoj međunarodnoj korporativnoj karijeri imao je priliku iskusiti i vrlo neugodno izbacivanje iz ureda svoga šefa, ali i uspjehe, i uspone i padove, borbu s vjetrenjačama i samim sobom. Danas pomaže ljudima da se bolje „poslože“ i lakše ostvaruju ono što im je stvarno važno. NLP nas uči da je sve moguće, a daje nam i konkretna znanja i vještine o načinu ostvarivanja mogućega. On je uputa za korištenje našeg uma, razvija svijest o tome da smo za svoje živote odgovorni sami i da je jedino što možemo mijenjati - ono što je u našoj glavi i unutar nas.

Smisao i inspiraciju pronalazi u radu s ljudima i uživa u stalnom učenju i pomicanju granica, kako kod drugih, tako i kod sebe.

I šećer na kraju!

Opuštenu i zanesenu publiku na kraju je oduševila i glumica Klara Mucci. Njezina pojava u trenu je osvojila odlično raspoloženu ekipu. Ova 'lipa' Splićanka koja našu Janu neodoljivo podsjeća na Rozanu Arquet, završila prvostupnički studij modnog dizajna i magistirala na teoriji i kulturi mode.

Izvor: Martina Kenji

Još tijekom studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu upisala je i glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a onda počinje njena priča. Nakon završene ADU u Zagrebu, uglavnom u inozemstvu snima respektabilan broj filmova i serija. Najponosnija je, priznaje, na rad na filmu “An Impossibly Small Object”, u kojem nije bila samo glumica, već i scenografkinja i kostimografkinja.

Također i pjeva, nastupala je u dvama mjuziklima: – ‘South Pacific’ i ‘Guslač na krovu’, a želja joj je raditi dobre projekte s dobrim ljudima, ma gdje oni bili.

Voli sport pa se već okušala u mačevanju, boksu, tenisu, jahanju, plesu… Savršenu liniju održava redovitim vježbanjem, u odličnoj je kondiciji, a otkrila nam je i da je strastvena nogometna navijačica, ali i da bi voljela raditi sa Davidom Lynchom.

A Jana, ne bi bila Jana da na kraju nije svim panelistima postavila nekoliko trik pitanja, bilo je puno smijeha... ali i iznenađenja.

Tako smo saznali da bi dr. Milojević na spoj poveo Jennifer Aniston. Dobar izbor, doktore!

Izvor: Martina Kenji


Fantazija užitka

Uz sve ove inspirativne priče, zabavu i smijeh, nudile su se i vrhunske delicije: štrukle bake Vilme i slatko čarobne kremšnite by Gogy.Tradicija štrukli bake Vilme vjerno je čuvana 130 godina, a posebna je fantazija užitka štrukla s borovnicama u umaku od vanilije. Ili štrukla s brusnicama? Ili možda štrukla sa svježim ledenim jagodama? Teško je reć' kad se tako slatko topi u ustima...


Spoj ljetne večeri, smijeha i dobre atmosfere beach bara Eat Me uz pomno biran trojac inspirativnih kreativaca, okuse slatko-slanih delicija i najfinijeg pjenušca Freixenet i nezaobilaznog Hendrick’s gina, ali i pregršt poklon paketa vjernih sponzora Henkela i Melema, i ovoga su puta gostima inspirativnog druženja pružili zov na pozitivnu promjenu koja se usjekla u kasnorujansku jarunsku noć.

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najčitanije

Najnovije