Iako su u tijeku ljetni godišnji odmori, zagrebački centar i ove subote vrvio je modno osviještenim građanima.

Jedna od poznatih zaljubljenica u neobične odjevne kombinacije je i bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy koja ne može proći nezamijećeno na gradskim ulicama.

Unatoč visokim temperaturama iznenadila je monokromatskim bijelim izdanjem, s obzirom da smo ju navikli vidjeti u tamnoj odjeći.

Mirela Holy u bijelom izdanju na špici
Robert Gašpert 

Ipak, od jakog sunca odlučila se zaštiti damskim crnim suncobranom-kišobranom.

Hlače zvonolikog oblika iskombinirala je s tunikom kratkih rukava i V izrezom. Najviše pažnje privukao je njen odabir obuće, bijele sandale na platformu, i modni dodaci poput mačkastih naočala s bijelim okvirom i efektne ogrlice. 

Mirela Holy i Siniša Bužan na špici
Robert Gašpert 

U društvu dugogodišnjeg partnera, fotografa Siniše Bužana (51) nasmiješeno je prošetala pored našeg fotografa Roberta Gašperta.

Podsjetimo, Mirela i Siniša česti su gosti zagrebačke špice, a u ožujku ih je također 'uhvatio' naš fotograf. Bivša ministrica tada je iznenadila promjenom frizure, dugom, crnom perikom.

Mirela Holy s dugom perikom na špici u ožujku
Robert Gašpert 

Mirela i Siniša partneri su više od dvadeset godina, a 50-godišnja političarka često je otvoreno govorila kako ju ne zanima brak te da ne želi djecu, a u Siniši je pronašla sve što je tražila te ju on nikako ne sputava, kao ni obrnuto.

'Ne opterećujem se razmišljanjem o tome je li moja veza izvanbračna zajednica ili nije, i je li u zakonskom smislu izjednačena s brakom jer su mi apsolutno nevažna etiketiranja i reguliranja. No, zbog onih kojima to jest važno, a takvih je mnogo u društvu, smatram da izvanbračne i bračne zajednice trebaju u pravima biti izjednačene pred zakonom', rekla je jednom prilikom za Večernji list.

Mirela Holy i Siniša Bužan u vezi su više od dvadeset godina
Story 

'U ovakvoj sam vezi zato što sam u njoj zadovoljna, ona me ne ograničava i ne sputava, već upravo suprotno, daje mi prostor slobode uz istodobnu podršku. Siniša je moj partner koji otvoreno, bez jalove kritike, upozorava na moje pogreške bez ambicije da me mijenja. To mi je izuzetno važno jer ne bih mogla biti u vezi s osobom koja bi me pokušavala promijeniti, odrediti mi okvire i pravila, gospodariti mi. Najvažniji mi je u životu upravo osjećaj slobode, mogućnost da budem ono što jesam', zaključila je Holy.

Mirela Holy otkrila je da je brak ne zanima

U intervjuu iz 2015. godine otkrila je i kako provode zajedničko vrijeme. 'Kad nas dvoje izađemo to su uglavnom kavice, pića s prijateljima ili odemo u kino. Mi smo kao dedek i bakica, uopće više ne tulumarimo, nismo skloni noćnom životu, to nas je već prošlo', rekla je za Tportal.

U galeriji pogledajte više fotografija Mirele Holy.

Robert Gašpert Mirela Holy i Siniša Bužan u vezi su više od 20 godina